Vůně Kalahari přehled

Vůně Kalahari
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135159/vune-kalahari-135159.jpg 4 240 240

Precious Ramotsweová série

1. díl >

Netradiční detektivní cyklus britského autora, který své netypické příběhy zarámoval barvitým prostředím africké Botswany. Hrdinkou volně spojených příběhů s kriminální zápletkou je domorodá černoška, dobrosrdečná a bodrá žena, která jako jediná soukromá detektivka v Botswaně pomáhá svým soukmenovcům řešit řadu všelijak zapeklitých případů. Úspěch v podnikání jí zaručuje její zvídavost, vychytralost, životní zkušenost, ale hlavně výjimečná znalost místních poměrů. Nejtěžší z jejích případů, hledání uneseného chlapce, vystaví její odvahu velké zkoušce, ale její uspokojení a následný ohlas je pak o to větší. Autorovi se výběrem netypické hlavní hrdinky a především sugestivním zachycením atmosféry africké pouště a exotické kultury podařilo příjemně osvěžit poněkud stereotypní žánr. 1. vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The No. 1 Ladie, 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vůně Kalahari. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (74)

Mary81
31.07.2024 4 z 5

Po tom, čo som si najprv prečítala komentáre, som sa bála, že ma kniha nezaujme. Opak je však pravdou. Odľahčená detektívka, exotické prostredie Afriky a sympatická hlavná postava tomu dali tú správnu šťavu a atmosféru. Aj keď boli niektoré prípady vyriešené skôr vďaka šťastiu než naozajstnej detektívnej práci, bolo to fajn čítanie. Keď budem mať možnosť dostať sa k pokračovaniu, rozhodne po ňom siahnem.

Katy_vKnihách
04.02.2024 3 z 5

Detektivka, která se řadí spíš mezi ty odlehčené. Ale podle mě až moc odlehčené. Bylo to trochu na škodu, že případy první dámské detektivky nešli nijak do hloubky. To mě hodně na knize zklamalo, protože jsem si myslela, že Africké prostředí s dobrou krimi zápletkou bude úžasné čtení. Bohužel, pro mě tam byla nejsympatičtější jen samotná Afrika. Autorův styl psaní mi tedy vůbec nesedl. Tohle bych zařadila spíš do detektivního žánru pro náctileté, ale ne pro dospělé. Pokud nemáte rádi nervy drásající thrillery, čtení se vám určitě bude líbit. A kvůli Africe se to přečíst určitě vyplatí, protože Afrika se zase v tolika knihách nenachází. Za mě 3,5 *.


Galadwen
06.12.2023 3 z 5

Proti Žirafím slzám, které jsem četla v minulosti (i když je to druhý díl v sérii), mne první díl tolik nezaujal, možná už se pro mne kouzlo Afriky a úplně odlišné mentality tamních obyvatel zachycené v těchto knihách vyčerpalo. Vůbec nejde o detektivku, spíš o sled příhod dokreslujících život v Botswaně 90. let. Psáno jednoduchým, skoro až primitivním jazykem, takže se dost rychle čte. Krásná je obálka, naopak redakční práce za moc nestojí, text je plný překlepů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vůně Kalahari v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených314x
ve Čtenářské výzvě146x
v Doporučených11x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech6x