Prečo slony grcajú přehled
Jan Pavel
Lotroviny, zábavky aj príjemné melancholické zastavenia v čase (ne)dávno minulom. Horko-sladký príbeh o starom pražskom Hloubětíne, videný očami malého chlapca z obyčajnej (a predsa takej neobyčajnej) rodiny, písaný nevyumelkovaným jazykom, opisuje kľučkovanie medzi symbolmi socializmu, ktorému už dochádza dych, i tvrdú zrážku detských snov s realitou. Ak ste niekedy zatúžili vrátiť sa do detstva, do čias objavovania, údivu, keď aj tie najbežnejšie veci majú nádych tajomna, kým veľké historické udalosti okolo vám pripadajú banálne, tak toto je kniha pre vás.... celý text
Romány Literatura česká
Vydáno: 2012 , Slovart (SK)Originální název:
Proč blijou sloni, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prečo slony grcajú. Přihlašte se a napište ho.
Velmi příjemná kniha,po níž jsem sáhl do regálu knihovny díky mnohoslibnému názvu.
A bavil jsem se od začátku,až do konce.90%.
Malá, milá, úsměvná, upřímná, radostná... já vlastně měla skoro po celou dobu jejího čtení přitroublý úsměv na tváři. Kdybych byla kluk a kdybych vyrůstala v Praze, hodně bych se v ní našla... ale i jako holka, co vyrůstala v malé moravské vesničce jsem toho v ní našla dost... vzpomínky, nostalgii, kus dětství prožitý zhruba ve stejné době reálného socialismu, jako je prožíval hrdina knížky. Bylo mi tam s ním fajn a všechny ty rošťárny stály za to. Určitě si přečtu i další autorovy knížky. :-)
Kniha Prečo slony grcajú v seznamech
2013 | Děti z půdy |
2011 | Proč blijou sloni |
2020 | Bleší cirkus |
2005 | Jizvení |
2009 | Zbytečnost |
Moc hezky a vtipně napsané.Kniha mě velmi bavila číst.