Před dávnými časy v Betlémě (2008) | Databáze knih

Před dávnými časy v Betlémě přehled

Před dávnými časy v Betlémě
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529387/bmid_pred-davnymi-casy-v-betleme-659535ff762d5.jpg 2 2 2

Vánoční příběh o narození malého Ježíška PŘED DÁVNÝMI ČASY V BETLÉMĚ zaujme děti nejen krásnými ilustracemi, ale také prostorovým ztvárněním a možností rozhýbat některé části obrázků.

Literatura světová Náboženství Pro nejmenší
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (CZ)

Was in Betlehem geschah, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Před dávnými časy v Betlémě. Přihlašte se a napište ho.

Starmoon
28.12.2024 3 z 5

Čakala som milú pekne ilustrovanú knižku s interaktivnými prvkami, ktorá aj malým deťom priblíži kresťanský pohľad na Vianoce. Žiaľ, ako píše aj Péťa Z., s pohyblivými prvkami sa ťažko manipulovalo, už pri prvom čítaní sa nám niektoré napriek všetkej opatrnosti zasekli či rovno odtrhli. Samotný text žiadna sláva, nakoniec som aj tak všetko radšej prerozprávala vlastnými slovami. Biblickému originálu (plnému archaických slov či úplne iného kultúrneho a dobového kontextu) menšie deti ešte celkom nerozumejú, preto si myslím, že ak ho chce niekto prerozprávať, mal by to spraviť tak, aby nová verzia bola zrozumiteľná, či aspoň zrozumiteľnejšia, čo sa v tomto prípade nekonalo. Naozaj by ma zaujímalo, ako dlho to autorke trvalo napísať, ale tipujem, že až tak dlho nie (a že na deťoch to zrejme "netestovala" vôbec). Jediným plusom tak ostávajú ilustrácie, ktoré sa ozaj podarili. Ak by som však knižku kúpila za pôvodnú cenu, zrejme by som dosť ľutovala.

Péťa Z.
03.01.2024 1 z 5

S pohyblivými prvky lze manipulovat jen ztěžka. Samotná tématika mi není blízká, ale i když se od toho odprostím, tak bych text hodnotila jako velmi špatný, nezáživný, podsouvající... Přečetla jsem s dcerou jednou a knížku pošlu dál, třeba se bude líbit někomu jinému.

Kniha Před dávnými časy v Betlémě v seznamech

Autorovy knížky