Přeloženo s láskou přehled
Fabienne Betting
Jeden nenápadný inzerát, špetka odvahy, dávná láska a na světě je bestseller! Thomas Lagrange je průměrný mladík, pracující u McDonalda, který místo hledání pořádné práce stále fantazíruje o své vysokoškolské platonické lásce, lektorce mesménštiny, Malislovně Jeroně. Když se vyzbrojen svými chabými znalostmi tohoto jazyka ujme překladu bizarního románu, doufá, že ho to s dívkou jeho snů opět spojí. Události však naberou nečekaný spád a román o poněkud nekonvenční lásce mesménské stařenky a mladého ukrajinského vojáka se ze dne na den stane literární událostí. Thomas, který překlad pojal velmi svérázně a živelně a který je navíc mylně označován i za autora, se ocitne na stránkách novin, v hledáčku televizních kamer a nakonec i v zorném poli svůdné Malislovny. Není však všechno zlato, co se třpytí… Francouzský román plný ironie a suchého humoru o úskalí překladatelství, absurditách mediálního světa a především nevyzpytatelných cestách lásky si již získal srdce mnohých čtenářů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přeloženo s láskou. Přihlašte se a napište ho.
Nebyla to sice nejlepsi kniha, jakou jsem cetla, ale nebyla ani nejhorsi, u nekterych casti jsem se velice nasmala
Zpočátku jsem přemýšlela, jestli je ta knížka dobrá, či nikoli, ale od půlky jsem si byla jistá. Hrůza. Humoristický román o lásce, v němž chyběl humor i láska. Všechny postavy mi lezly na nervy, nejvíc samozřejmě příšerná Mali, ale ani hlavní hrdina se neflákal. Francouzská arogance ze stránek úplně odkapávala. Chyby v překladu (nebo ve stylistice autorky?) špatný dojem jenom dotáhly.
Takže jednu hvězdu, protože to utrpení bylo celkem krátké, a navíc podle mého příběh přesně zobrazoval, že v dnešní době lze udělat bestseller z každého škváru.
Kniha Přeloženo s láskou v seznamech
Tak toto je Woody Allen v knižní podobě! Čekala jsem něco úplně jiného, ale rozhodne nejsem zklamaná. Dlouho jsem se u knížky tak neřehtala. To je tak blbé (napr. hlavní město Mesmenie - Govnie), až je to geniální.