Přes matný sklo přehled

Přes matný sklo
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/5450/bmid_pres-matny-sklo-Ahu-5450.jpg 3 213 213

Nový román Petry Hůlové, autorky románu Paměť mojí babičce, je niternou psychologickou sondou do nejintimnějších rodinných vztahů. Sledujeme v něm vyprávění dospívajícího syna a jeho matky, kteří ze dvou rozdílných osobních i generačních perspektiv nahlížejí život svůj i svých nejbližších. Ústředním tématem knihy je lidská samota, neupřímnost k sobě samému, sebeobelhávání. Petra Hůlová vnímá tragické pod povrchem všednosti, je mistrnou pozorovatelkou lidských povah, postojů a vazeb mezi lidmi.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přes matný sklo. Přihlašte se a napište ho.

bekule
27.09.2024 2 z 5

Tak s Hůlovou jsme se ani potřetí nepotkaly.Děsně depresívní čtení na který fakt nemám náladu, ještě štěstí že je to jen Ekniha zdarma a ve čtečce vychází jen na 84 stránek - víc bych asi nedala.

Péťa1950
31.07.2024 4 z 5

Myšlenky plynoucí v hlavách matky a dospělého syna alkoholika.
Pohled ze dvou stran na stejné události v rodině. Lidé žijí spolu a přitom každý sám. Tentokrát bez vulgarismů. Ty se objevují až v dalších knihách autorky. Celkově smutné, bezvýchodné, tak to asi je, když spolu partneři přestanou komunikovat. Žije takto hodně rodin???

bila.tecka
05.05.2024 5 z 5

Zatím nejlepší audio kniha, co jsem měl tu čest slyšet. Niterný ponor do rodinných vztahů, bolavé pitvání myšlenek vyřčených i zatajených. Jsou zde vlastně dvě hlavní postavy nahlížené ze dvou úhlů, díky čemuž jsou plastické a není možné je šmahem odsoudit. Bohatý jazyk, škoda jen toho pražského dialektu.

Kniha Přes matný sklo v seznamech