Přežil jsem to přehled

Přežil jsem to
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478857/bmid_prezil-jsem-to-IyY-478857.jpg 5 135 135

Už je to dávno a všechno se to zdá být strašně daleko. Stojím mlčky, nořím se do myšlenek před náhrobním kamenem mé ženy a snažím se vzpomenout, jak všechno začalo. Paměti Hanuše Badera: Přežil jsem to autenticky popisují životní příběh jednoho z mála pacovských přeživších holokaustu. Mapují nejen jeho nepříliš radostné dětství, dospívání a první lásku poznamenanou nacistickou okupací, ale i každodenní boj o přežití v koncentračním táboře. 2. brožované vydání... celý text

Literatura česká Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , XYZ (ČR)

Ich habe es überlebt, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přežil jsem to. Přihlašte se a napište ho.

marinaowHE
05.12.2024 5 z 5

Do knihy jsem se začetla úplně náhodou a přečetla ji během dne. Na menším počtu stran se ale odehrává strašně moc. Po delší době je to příběh z tohoto období, který ukazuje i tu velkou chuť žít, s tím že platí pravidlo buď já nebo ty. Sic nebylo pořádně rozepsáno okolí, ve kterém se vše dělo, tak bylo rozepsaná syrová brutalita toho, když se lidi přestávají chovat jako lidé a to z obou stran příběhu. Četla se rychle, byla dobře napsaná. U konce jsem uronila slzu.

rumund
16.07.2024 4 z 5

Drsný příběh Hanuše z koncentračních táborů, bez příkras. Sice mohl některé části trochu více rozepsat, ale i tak to bylo šílené. Nelze pochopit, jak někdo mohl takovéto utrpení a týrání přežít, ale buďme za to rádi, že takový lidé byli a my tudíž můžeme o tom alespoň číst a nestačit se divit.

maličkán
18.06.2024 5 z 5

Četla jsem již spoustu knih z období holocaustu ale paměti Hanuše Badera byly pro mne nejstrašnější. V útlé knížečce popsáno tolik hrůzy a utrpení. Kniha je velice čtivě zpracována, přečetla jsem za dva večery.

Knižní novinky (10. - 23. září)

10.09.2018

Kniha Přežil jsem to v seznamech