Irská kráska přehled

Irská kráska
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350098/bmid_irska-kraska-pribeh-gracelin-o-mall-nFu-350098.jpg 4 225 225

Gracelin byla už jako patnáctiletá provdána za anglického šlechtice a navzdory těžkým časům i manželově krutosti se snažila být dobrou ženou a matkou dědice. Ovšem její duch nebyl nikdy zlomen. V dobách hladu pomáhá potřebným, za politických bouří pomáhá irským rebelům včetně vlastního bratra... a stále nosí v srdci to největší tajemství, které hrozí zničit vše, za co celý život bojovala.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

Gracelin O'Malley, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Irská kráska. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
28.10.2024 4 z 5

Krásně napsaný román ze zajímavého irského prostředí. Obdivuhodná odvaha hlavní postavy v drsném prostředí. Super popisy emocí, poklidně plující děj a závěr jako v pohádce. Určitě autorku znovu vyhledám.

natalie-p6706
30.08.2024 5 z 5

Skrytý klenot!
Nenapadlo by mě knihu sama vyhledat a číst, ale jsem moc ráda, že se tak stalo.
Úžasný příběh plný slz, dojetí, lásky a odvahy. Těch necelých 500 stran uběhlo jako mrknutí oka...těším se na další díly.

Arwen777
07.07.2024 5 z 5

Neměla jsem příliš velká očekávání, o to větší je moje spokojenost.
Když jsem loni cestovala do Irska, četla jsem Domek v Irsku, abych se navnadila. To se nepovedlo, měla jsem si přečíst Irskou krásku. Asi bych se dívala s daleko větším respektem na potomky tohoto hrdého a tak zkoušeného národa.
Kniha je naprosto dokonalý mix čtivého příběhu a věrného historického pozadí. Tak to mám nejraději. Na tomto strhujícím příběhu Gracelin sledujeme těžké období Irska, které je jednak vykořisťováno Anglií a jednak se potýká s hladomorem, se kterým jdou ruku v ruce i nemoci. Popis bídy, umírání, špatných životních podmínek a beznaděje je velmi sugestivní. Vyvažuje to ale láska k vlasti, odhodlání přežít, pokora, láska k bližnímu.
Krásný příběh, který vás chytne za srdce, ve kterém budete z pohodlí dnešní doby obdivovat snahu tehdejších lidí přežít v nuzných podmínkách z naprostého minima, odhodlání nést útrapy života, smířit se s těžkými ranami a najít sílu jít dál i přes těžké zkoušky. Doporučuji.

Kniha Irská kráska v seznamech