Úsvit naděje přehled
Ann Moore
Příběh Gracelin O'Malleyové série
< 3. díl
Gracelin cestuje se svými dvěma dětmi do San Francisca, aby vyhledala kapitána, který jí kdysi nabídl sňatek. Město se však vzpamatovává ze zlaté horečky a Gracelin se ocitá zcela sama a bez opory obklopena gangy, propuštěnými vojáky bez iluzí a zábran a profesionálními hráči. Aby uživila sebe i své děti, stává se kuchařkou u prominentního doktora – a dostává se přímo do centra intrik a vydírání. Grace se však nevzdává, pro své děti i nezvěstného bratra Seana je ochotna bojovat do posledního dechu – a nikdy se nevzdá naděje, že muž, který jí slíbil věčnou lásku, si najde svou cestu k ní. Epické vyvrcholení trilogie o Gracelin O´Malleyové – ryzí irské hrdince v nelehkých časech..... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Til Morning Light, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úsvit naděje. Přihlašte se a napište ho.
Moc krásné završení trilogie, na konci jsem zavřela knihu, přitiskla ji k sobě a zasněně jsem si vydechla... Jsem ráda za takové knihy a ještě raději, že jsem na ně natrefila!
Celá série se mi líbila. Historicky jsem se dovzdělala a doplnilo mi to mezery o hladomoru v Irsku a následné migrační vlně do Ameriky.
Knižní novinky (11. týden)
10.03.2019
Kniha Úsvit naděje v seznamech
tak aj tento posledný diel bol zaujímavý
odohráva sa cca 2 roky po udalostiach druhej časti a len zbežne autorka spomína, čo všetko Grace počas cesty z Bostonu do San Francisca zažila
celý tento diel je vlastne "pretkaný" samými náhodami, ktoré vyústia v šťastný koniec príbehu, hlavne pre tých, ktorí boli niekým považovaní za mŕtveho a šťastnou náhodou sa všetci stretli v San Franciscu
popri príbehu Grace sa dozvedáme o osudoch vedľajších postáv, ktoré nejako súvisia s celkovým príbehom a to nielen Íri, ktorí zostali v pôvodnej krajine, ale aj nové postavy, na základe ktorých autorka poukázala na život černochov, číňanov a iných národností, ich cesta z pôvodnej krajiny a potom fungovanie v Amerike, toto bolo celkom zaujímavé
autorka ale do deja znova vrátila niektoré postavy, ktoré sa už nevyskytovali v druhej časti, čo bolo celkom nelogické a dosť prekvapivé, no ja som bola rada, mňa tento zvrat veľmi potešil a aj keby som nevedela, ako príbeh končí, asi by som to tak trošku očakávala
postavy sú veľmi sympatické, hlavne Grace, fungovala systémom "čo ponúkaš, to nakoniec aj dostaneš" a tá jej dobrota sa jej neskôr vždy vracala v ľuďoch, ktorí jej boli na blízku
ak do príbehu zakomponujete deti, je veľká pravdepodobnosť, že to bude mať úspech, aj tu to tak bolo, ale nie pre tento účel, autorka skôr chcela poukázať na to, ako sa deti v týchto strašných podmienkach vyvíjali a fungovali, no a deti Grace boli úžasné
takéto príbehy mám rada a aj keď to nie vždy dopadlo dobre, alebo zas úplný opak, všetko až neuveriteľne šťastne, bolo to veľmi milé