Ztracený svět přehled

Ztracený svět
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125566/pribehy-profesora-ch-125566.jpg 4 536 536

Dobrodružný vědecko-fantastický příběh o výpravě profesora Challengera do Jižní Ameriky, na území, kde se zachovaly pozůstatky druhohorního života. Čtyřčlenná výprava ve složení profesor Challenger, profesor Summerlee, lord John Roxton a novinář Edward Malone se vydává do Jižní Ameriky na území „Neznáma“, aby zde prozkoumala místo, kde dosud žijí druhohorní živočichové. Jejím hlavním cílem je přivézt do Londýna dostatečně přesvědčivé důkazy o existenci tohoto života. Zprávu o výpravě přináší reportér deníku Daily Gazette Edward Malone, který posílá po místních Indiánech průběžné zprávy do redakce v Londýně. Cesta opravdu není jednoduchá, výprava zažije mnohá dobrodružství a několikrát se ocitne v ohrožení života. V knize neuveden překladatel. Zjištěn porovnáním s jinými vydáními. – legie.cz... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Lost World , 1912


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený svět. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (89)

Spiderman
13.06.2024 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha od A.C. Doyla.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Dnes již naprostá klasika dobrodružné literatury, která inspirovala mnoho dalších autorů. Ke Ztracenému světu jsem se dostal znovu po cca 20 letech a musím říct, že i jako dospělého mě velmi bavil. Podobné zpracování různých výprav a expedic mám celkem v oblibě.

Dobrodružství a napětí sálá z každé stránky, ale přesto něco chybí. Členové výpravy jsou si navzájem dost podobní a myslím, že větší rozmanitost skupiny by knize určitě prospěla. Také závěrečná část pobytu na planině mi přišla trošku zbytečně natahována. Líbila se mi forma příběhu, psaného jako zpravodajství pro noviny z expedice.

Celkově dávám 4*, protože kniha ač nebyla vynikající, mě bavila více, než je průměr. Všem milovníkům dobrodružných románů, ve kterých zůstalo něco ze zvědavého kluka(holky) moc doporučuji.


m_martina
16.09.2023 5 z 5

Jednou za čas vylovím knihu, kterou jsem před lety zakoupila pro syna a zatím jsem si ji nepřečetla. A tohle byl právě ten případ, přestože dobrodružné příběhy už cíleně nevyhledávám. Tato kniha se mi ale četla dobře a líbila se mi. Nemám tedy v podstatě co vytknout, proto dávám pět hvězd a doporučuji hlavně mládeži.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracený svět v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených752x
ve Čtenářské výzvě58x
v Doporučených50x
v Knihotéce341x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech5x