Příběhy rytířů kulatého stolu / Histoires des chevaliers de la Table ronde přehled
Chrétien De Troyes
V dvojjazyčné knize najdete zjednodušené verze románů od francouzského středověkého básníka a trubadúra Chrétiena de Troyes. První z nich, Lancelot aneb Rytíř s károu, vypráví o lásce nejznámějšího rytíře Artušova dvoru, Lancelota, k manželce samotného krále, Ginevře. Co zvítězí v tomto souboji: oddanost svému králi, či vášeň k překrásné dámě? K tématu lásky se autor obrací i v dalším románu, Yvain aneb Rytíř se Lvem, tentokrát se ale jedná o lásku manželskou. Aby si ji rytíř zasloužil, musí odolat mnoha překážkám a projít skrze velká utrpení. Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé.... celý text
Literatura světová Učebnice a slovníky
Vydáno: 2015 , EdikaOriginální název:
Histoires des chevaliers de la Table ronde, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy rytířů kulatého stolu / Histoires des chevaliers de la Table ronde. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Příběhy rytířů kulatého stolu / Histoires des chevaliers de la Table ronde v seznamech
1967 | Cligés |
2015 | Příběhy rytířů kulatého stolu / Histoires des chevaliers de la Table ronde |
2019/38
Upřímně, nevím, jak tuhle knížku ohodnotit. Pokud se chcete přiučit francouzštině, pak můžu doporučit.
Ale vzhledem k tomu, že text je zrcadlový, mám velkou výtku. Překlad je jenom volný, takže bez překladače to není nic extra. A samotná čeština je vyloženě otřesná (nejenže jsou tam chyby, ale ten text zní hrozně divně).
Pro *pouze* vzdělávací účely, ano. Pro četbu, ne.