Pavilón se smuteční vrbou přehled
Robert van Gulik
Příběhy soudce Ti série
Soudce Ti se zde za pomoci svých tří pomocníků zabývá vraždou potomků ze starých šlechtických rodů Ia a Meje, které spolu velice úzce souvisejí. Jakou roli v tom hraje motiv pavilónu se smuteční vrbou, loutkové divadlo, modrobílá porcelánová váza a kámen na roztírání tuše? 3. vydání.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , PerseusOriginální název:
The Willow Pattern, 1965
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pavilón se smuteční vrbou. Přihlašte se a napište ho.
Stručný příběh mne zase až tolik neuchvátil, ale to spíš jen proto, že nevelký rozsah nedovoloval detaily, které mne tolik baví v jiných autorových titulech. Jinak mne samozřejmě hrdinové baví pořád stejně, toto staré vydání mne navíc potěšilo stylizovanými autorovými ilustracemi - už dlouho jsem neměla knížku s obrázky! Každopádně pro momentální žhavý víkend ideální čtení do stínu...
Této knize chybí trochu vzruchu, příliš poklidná, až líný děj nás zavádí do slavné minulosti význačných rodů, které se ukážou být ne tak velkolepé, jako spíš zvrácené. Je tam použito i slovo degenerované. Ale jinak opět klasika, takže spokojenost.
Kniha Pavilón se smuteční vrbou v seznamech
Čína detektivní a krimi romány soudci, soudkyně historické detektivky
1996 | Slavné případy soudce Ti |
1982 | Třikrát život a skutky soudce Ti |
2004 | Červený pavilon |
1974 | 3x soudce Ti |
1999 | Záhada čínského hřebíku |
Taktéž jako jiní bych vytkl menší rozsah, jenž neumožnil se autorovi více rozepsat. Soudce Ti je opět geniální, ale oproti jiným knihám zde není tolik napětí. Vše se veze spíše na takové klidnější vlně.