Příběhy z vnitřního města přehled
Shaun Tan
Kde už bychom měli žít, když ne ve stínu toho druhého? Světově proslulý umělec Shaun Tan se pomocí své jedinečné představivosti pouští do úvah o povaze lidí i zvířat a našeho městského soužití. Ať už jde o krokodýly, žáby, tygry nebo včely, Tan vytváří temnou a fantaskní vizi věčné lásky a zkázy, toho, co cítíme, i toho, co činíme. Ukazuje, jak nás zvířata mohou zachránit a jak jsou naše životy navždy propojené, v dobrém i zlém. Příběhy z vnitřního města jsou mistrovským dílem, jehož texty i nádherné ilustrace jen dále dokládají Tanův důvtip i schopnost dojímat. Sbírka ilustrovaných povídek je úchvatným pokračováním Příběhů z konce předměstí.... celý text
Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
Tales from the Inner City, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy z vnitřního města. Přihlašte se a napište ho.
"Vylovili jsme kosatku z moře a umístili ji na oblohu. Tak krásně se tam vyjímala, byla tak inspirativní! Jenže její matka ji nepřestávala volat. Z hlubin studeného a vzdáleného moře vysílala skrz beton, ocel i velkoměstský hluk podprahové vlny, které se rozléhaly potrubím i kanály, nenechaly nás spát a lámaly nám srdce. Věděli jsme, že jsme provedli něco neodpustitelného. Slíbili jsem, že to napravíme. Ale uběhlo už spoustu let a matka pořád volá. Uběhlo už spoustu let a kosatka je pořád na obloze. My prostě nevíme, jak ji dostat dolů. Nikdy jsme to nevěděli."
Líbí? Tak mohu jen doporučit....
Smutné. Poetické a znepokojivé.
"Proč jsme na té naší hromadě kamení byli tak krutí a lhostejní, tak sobečtí a odtržení, tak strašně osamělí?"
K., ďakujem.
Knižní novinky (21. týden)
19.05.2019
Ocenění knihy (1)
2018 -
Aurealis Award
(Best Collection)
Kniha Příběhy z vnitřního města v seznamech
Část díla
2012 | Nový svět |
2011 | Příběhy z konce předměstí |
2011 | Erik |
2019 | Příběhy z vnitřního města |
2014 | Pravidla léta |
Tentokrát mi to moc nesedlo, za srdce mě to nechytlo. Ani většina obrázků se mi tak nelíbila, jako u předešlých knížek. Nějak se autor posunul k minimalismu, ale deprese zůstala.
Ostatní knížky se mi prostě líbily mnohem víc.