Přijde kůň do baru přehled

Přijde kůň do baru
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501242/bmid_prijde-kun-do-baru-Uan-501242.jpg 4 233 233

V románu Přijde kůň do baru odpaluje přední izraelský spisovatel David Grossman jazykový ohňostroj, který se dotýká samotné podstaty lidské duše. Jednoho horkého srpnového večera se na pódiu maloměstského klubu objeví se svou stand-up show zatrpklý, stárnoucí bavič Dovík G. Po chvíli začne divákům místo laciných vtipů líčit podivný příběh o prvním pohřbu svého života: o dlouhé cestě na smuteční obřad, během níž nevěděl, koho ze svých blízkých najde na marách. Divákům v hledišti tuhne úsměv na rtech, večer se začíná podobat brutálnímu zúčtování – s Dovíkem, s publikem i s hluboce poškozenou společností. Dokud nespadne opona.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Sus echad nichnas lebar, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přijde kůň do baru. Přihlašte se a napište ho.

Winoga
25.10.2024 4 z 5

Knihou jsem se někdy prokousával a někdy jsem letěl stránkami. Nedivil bych, kdyby byl podobný počet čtenářů, kteří knihu odloží, podobný počtu diváků, kteří v knize z představení odcházejí. Pro mne to byla také hodně zajímavá sonda do života v Izraeli. Určitě si odnáším důležitý zážitek.

Gugu
06.09.2024 2 z 5

Nedočetla jsem, asi se to nepotkalo s mým momentálním rozpoložením, ale to už nějakou dobu.. nechala jsem dlouho rozečteno, jenže depresivní naladění, které mi vždy zůstalo po přečtení pár stran, mi nedělalo dobře. Snad někdy jindy v budoucnu.

Clara_C
06.04.2024 4 z 5

Po dočtení jsem měla pocit, že jsem zůstala na světě úplně sama. Tak moc na mě zapůsobila osobní a osobitá zpověď. A je úplně jedno z jakého konce světa příběh je, protože je plný nedorozumění a lidé se pochopí až pozdě. I když před smrtí není nikdy pozdě.
Počet diváků, kteří vydrží poslouchat se může rovnat počtu čtenářů, které kniha zasáhne. Není úplně jednoduchá.

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022

Ocenění knihy (1)

2017 - Man Booker International Prize

Kniha Přijde kůň do baru v seznamech