Příliš odvážné přání přehled
Jeffrey Archer
Cliftonova kronika / Kronika rodu Cliftonovcov série
PŘEKONAJÍ DVĚ RODINY OSUDOVÉ PŘEKÁŽKY, KTERÉ SI PRO NĚ ŽIVOT PŘICHYSTAL? Harry Clifton a jeho žena Emma spěchají do nemocnice. Jejich syn Sebastian se stal účastníkem autonehody, která si vyžádala lidskou oběť. Kdo ale zemřel? Sebastian, nebo jeho nejlepší přítel Bruno? Když je Ross Buchanan donucen odstoupit z funkce předsedy Barringtonova loďařství, Emma ho hodlá nahradit. Don Pedro Martinez má však v úmyslu za něj dosadit svou loutku, majora Alexe Fishera, aby jeho prostřednictvím firmu zničil. K tomu na scénu znenadání vstupuje i tajemný Cedric Hardcastle a s nemalým pozdvižením zaujímá místo v představenstvu. Koho z kandidátů se však ve volbě chystá podpořit? V Londýně mezitím získává adoptivní dcera Harryho a Emmy Jessica stipendium na Sladeově akademii a zamiluje se do spolužáka Clivea Binghama, který ji záhy požádá o ruku. Obě rodiny jsou nadšené – ovšem jen do okamžiku, kdy Jessičinu budoucí tchyni navštíví její stará přítelkyně lady Virginia Fenwicková. Ta se rozhodne, že svatbu musí stůj co stůj překazit... ____ Strhující sága Cliftonova kronika od bestsellerového autora Jeffreyho Archera pokračuje čtvrtým románem Příliš odvážné přání, který vás zavede do prostředí intrikánských továrníků i na půdu prestižní univerzity. Kolik tajemství dokážou rodinné vazby ještě unést?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , Mystery PressOriginální název:
Be Careful What You Wish For, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příliš odvážné přání. Přihlašte se a napište ho.
Je vůbec možné o politice psát tak poutavé a čtivě? Další skvělý díl a další otevřený konec..... Knihy o politice moc nemusím ,ale tato mě udržela v napětí až do konce.
Opet poslechnuto jako audio kniha. I kdyz me moc nebavi "politika", tak me kniha udrzela v napeti az do konce. Je to skvele napsana saga.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Příliš odvážné přání v seznamech
1989 | Ani o dolar víc, ani o dolar míň |
2022 | Jen čas ukáže |
2009 | Čas pomsty / Vzpomínáš si? / Dítě číslo 44 / V šachu - zkrácené verze |
2009 | Čas pomsty |
1994 | Věc cti |
Možný spoiler:
Tento díl: Příliš odvážné přání, 4. díl ságy, je dramatický od začátku až do poslední stránky. Kniha opět navazuje dějově přesně, kde skončil předešly díl a sice u autonehody, kterou měli Sebastian s Brunem na dálnici. Emma a Harry Cliftonovi spěchají do nemocnice, protože dostali oznámení o autonehodě a jeden ze dvou pasažérů nehodu nepřežil. Kdo to bude? Bruno, nebo Sebastian? V tomto díle odchází předseda Barringtonovy lodní společnosti Ross Buchanan do ústraní a Emma se rozhodne ucházet o post předsednictví. Jenže je tu ještě don Pedro Martinez, který chce Cliftonovy i Barringtonovy zničit za každou cenu a ten dosadí za sebe do rady lodní společnosti majora Alexe Fishera, který se také bude ucházet o post předsedy. Kdo to vyhraje a má lodní společnost ještě šanci před jejími nepřáteli? Emmou a Harrym adoptovaná dcera Jessica krásně kreslí a dostane stipendium na uměleckou školu, zde se seznámí s Clivem Binghamem, oba se do sebe zamilují a plánují sňatek. Rovněž další osoba, která nepřeje Cliftonovým ani Barringtonovým nic dobrého je lady Virginie, která se zná s matkou Clivea a pokusí se sňatku Jessiky a Clivea podlým způsobem zabránit. Na scénu také vstupuje Cedric Hardcastle, který nastupuje jako člen rady lodní společnosti. Je to nová postava, která velmi ovlivní chod Barringtonovy lodní společnosti, nebudu ale prozravovat v jakém smyslu. Giles Barrington obhajuje poslanecké křeslo a Harry se stává spisovatelským esem. V tomto díle se neustále něco děje a jako vždy končí v dalším dramatickém ději, o jehož průběhu se čtenář dozví až v následujícím díle: Mocnější než meč. Jsem velkým fanouškem této ságy. Je přímo strhující a v tomto díle, půjde doslova o hubu, protože Cliftonovi i Barringtonovi mají mocné nepřátele. Podaří se těmto rodinám přežít, když jsou jejich protivníci tak mocní? Tento díl je opět nabitý akcí od začátku až do konce. Jeffrey Archer je skutečně mistr vypravěč. Jednoznačně pět hvězd a velké doporučení celé této sáze. Ještě jste od tohoto autora nic nečetli? Tak zkuste knihu: Jen čas ukáže a věřím, že budete nadšeni a stanete se dalšími čtenáři této ságy, jako já jsem si ji velmi oblíbil. :-)