Příliš tichá Šumava přehled

Příliš tichá Šumava
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269959/bmid_prilis-ticha-sumava-QyP-269959.jpg 3 35 35

Michal zdědí chalupu v malé šumavské vísce Samoty, renovuje ji a postupně se seznamuje se sousedy. I s Janou, která ve vedlejším domě tráví léto s dvouletým synkem. Mladá maminka však tragicky zemře a Michal pomáhá jejímu příteli vyptat se sousedů na okolnosti její smrti. Během několika dnů je zabit další obyvatel Samot a Michalovi postupně dochází, že vlastně ví, kdo je vrahem a proč zabíjel...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příliš tichá Šumava. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Iki1
12.10.2023 3 z 5

Kniha na mě působila spíš jako společenský román. Autorka v ní přinesla popis krásného koutu Šumavy, který zalidnila několika lidmi. U těch pitvala jejich charaktery po generace zpět. Sledovala, jak se tříbí a mění (či nemění) jejich charaktery. Jejich osudy začala proplétat, a jak poznamenala jedna z postav pokoušející se psát knihy, musela sem dát sem tam nějakou vraždu, či alespoň nezvyklé úmrtí, aby se děj posunul dál. Tím se ale dost rozloučila s uvěřitelnou realitou. Pak ale vymyslet nějaký smysluplný závěr dá hodně práce. A napínat čtenáře lze fakt jen stěží.

Jirinamac
06.10.2023 3 z 5

Spíš odpočinkový příběh ze šumavské vesnice. Nic náročného a žádné drastické nebo napínavé řešení kriminálních zločinů, i když případů je tady spoustu. Kdo má rád hodně krve, tak si čtení určitě neužije.


rafan65
13.11.2022 4 z 5

Celkem slušná detektivka která má dobrý nápad na dějovou linku ale slabší provedení. Docela mě překvapilo že má tahle kniha tak slabé hodnocení, určitě jsem četl mnohem slabší knihy které měly lepší hodnocení než tato kniha. Skutečný důvod neznám ale možná pokud vezmeme v potaz že vyšla v docela podceňované edici Původní česká detektivka ji uškodilo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (16. - 22. 2.)

15.02.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příliš tichá Šumava v seznamech

v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x