Prípad Pelikán přehled
John Grisham
V jednu noc zavraždili vo Washingtone dvoch sudcov Najvyššieho súdu. Odlišné metódy naznačujú, že vraždy spolu nesúvisia a vzhľadom na všeobecné nepokoje v súvislosti s článkom č. 5 ústavy USA, mohla tento drastický čin spáchať ktorákoľvek organizácia či rozzúrený jednotlivec. FBI si kladie otázku: Po ktorej stope ísť? Krásnu, šarmantnú a ambicióznu študentku práva v New Orleanse Darby Shawovú prípad zaujme a na popud svojho profesora a zároveň milenca sa doň pustí s maximálnym nasadením. Skúma a analyzuje množstvo procesov, ktoré majú skončiť pred Najvyšším súdom. O jednom z nich napíše správu pod názvom Prípad pelikán. Správa sa zhodou okolností dostane do FBI a odtiaľ do Bieleho domu, kde spôsobí prekvapujúcu nervozitu. Okrem Bieleho domu znepokojí aj i mnohých iných, ktorí rozpútajú zúrivé vražedné akcie a sústredia sa najmä na Darby, z ktorej sa stáva štvanec ? ohrozuje život každému, s kým sa spojí. Vzrušujúci a dráždivý príbeh svojou adresnosťou a zacielením na najvyššie postavených ľudí v USA bol úspešne sfilmovaný v roku 1993. V hlavných úlohách sa predstavili Julia Robertsová a Denzel Washington.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
The Pelican Brief, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prípad Pelikán. Přihlašte se a napište ho.
kdysi dávno jsem viděl film a i když Julie Roberts není zrovna moje oblíbená herečka, tak jsem ji tam proste při čtení pořád viděl :)
maličko bych ubral tou fascinaci nalakovanými nehty na nohách :)
ale jinak se to čte dobře :)
Kniha Prípad Pelikán v seznamech
vraždy zfilmováno americká literatura thrillery soudci, soudkyně soudy politické thrillery právníci kriminální thrillery právnické prostředí
2012 | Amatéři |
2000 | Firma |
1997 | Vyvolávač deště |
2018 | Obchodník |
1998 | Advokát chudých |
(SPOILER) Příběh super napínavý, ale už jsem od Grishama četla lepší.
Pravda je, že jsem čekala vzhledem k impozantnímu náběhu daleko širší zapojení Bílého domu v celém příběhu. Takto mi to vlastně přišlo jako mnoho povyku pro dalšího podnikatelského zmetka, který si chtěl koupit soudy. Asi ten závěr byl už moc natáhnutý a překombinovaný, hlavně s hledáním toho právníka to bylo takové zdlouhavé. I přesto všechno, jsem Pelikána ale zhltla docela rychle a určitě jsem nastartovaná na jeho další knihu.