Bretaňské noci přehled
Jean-Luc Bannalec (p)
Případy komisaře Dupina série
Jedenáctý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Rodinu inspektora Kadega zasáhne těžká rána osudu. Zemře jeho milovaná teta. Ale aby toho nebylo málo, inspektora kdosi napadne a ohrozí na životě na jejím pozemku. Dupin a jeho tým jsou hluboce otřeseni a pátrají po možných motivech tohoto zločinu. Již brzy vyjdou najevo podivné nesrovnalosti... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Bretonische Nächte, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bretaňské noci. Přihlašte se a napište ho.
Je to příběh bez invence. Nemám ráda knihy, které jsou psané podle mustru a nepřinášejí nic nového.
Opět milé setkání s komisařem Dupinem a Bretaní... Není nad staré dobré vraždící prostředky. ;-) Pokud si chcete odpočinout od stresu, pusťte se do čtení. A nejlépe cider a far breton k tomu.
Žebříček nejprodávanějších knih (6. týden)
14.02.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)
07.02.2024
Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)
15.01.2024
Kniha Bretaňské noci v seznamech
2014 | Bretaňské poměry |
2015 | Bretaňský příboj |
2018 | Bretaňský příliv |
2017 | Bretaňská pýcha |
2016 | Bretaňské zlato |
Tato série z Bretaně má prostě svůj styl. A mě baví. Krom detektivky se jedná i o gastro a turistického průvodce a vždycky nás zavede do dalších koutů poloostrova. Samotné vyšetřování je založeno hlavně na rozhovorech a výsleších, ale to nevadí. Komisař Dupin má své metody. Budu se těšit na další díl.