O život princezny přehled

O život princezny
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370443/bmid_o-zivot-princezny-h6f-370443.jpg 4 58 58

Známý autor více než 150 titulů (jako třeba Mrtvola v brnění nebo Klášterem obchází ďábel) přichází s novou knihou o případech královského soudce. Melichar se doma na roupovské tvrzi opět zmítá mezi dvěma ženami – svou manželkou Anežkou a její komornou Kordulou. Z problémů, které toto utajené dvojženství vyvolává, ho vytrhne pozvání krále Jindřicha Korutanského na Pražský hrad. Dozvídá se, že královu švagrovou šestnáctiletou Elišku Přemyslovnu se v ženském klášteře u svatého Jiří kdosi pokusil otrávit. Panovník na něj naléhá, aby co nejdříve odhalil zákeřného traviče. V podezření se ocitá abatyše Ludmila a především bývalá královna a Eliščina nevlastní matka Rejčka. Jenže Melichar ke svému překvapení zjišťuje, že všechno se má poněkud jinak a že se sám nejspíše ocitl v nebezpečí nejen ztráty svého soudcovského úřadu, ale i života.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O život princezny. Přihlašte se a napište ho.

kilometr
01.11.2023 1 z 5

12 přečtená kniha od tohoto plodného autora a zatím suverénně nejhorší.10%.

Domanovak
12.10.2022 4 z 5

Typická kniha autora, lehce se čte, děj běží a občas se člověk i poučí o historických souvislostech.

malýčtenář
07.10.2022 4 z 5

Děj nás zavádí do hluboké historie, aby nám nabídl zda pravdivý nebo vymyšlený příběh, který se týká budoucí královny Elišky. Něco si připomeneme z naší historie. Kniha není špatná, krátké kapitoly. Uvidíme další příběhy soudce Melichara.

Kniha O život princezny v seznamech