Přiznání taxikářů přehled
Jiří Němčík
Jízda taxíkem městem i lidskými osudy. Babičky o berlích, ale i lehké holky po šichtě. Studenti spěchající na vlak k mamince i opilci na cestě z baru do baru. Lidé obyčejní, excentričtí, zamlklí i hovorní. To je celé široké spektrum osudů, se kterými se na svých cestách Prahou setkal Jiří N. Taxikář. Člověk, který pozoruje a naslouchá a z nekonečného přadena osudů splétá krátké příběhy. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vás vidí řidič taxíku, ze kterého právě vystupujete? A co se odehrává v hlavě jemu? Kolik lidí ten den už vezl a co mu všechno o sobě řekli? Začtěte se do stránek knihy, kterou jeden takový neobyčejně obyčejný taxikář napsal. Pro vás. O vás. Pro sebe. I o sobě. Možná budete překvapeni, ale rozhodně se zasmějete. Na to vemte jed!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přiznání taxikářů. Přihlašte se a napište ho.
![HankaKeli HankaKeli](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zajímavé nahlédnutí do profese taxikáře. Zajímavé příběhy, úvahy o životě a nejen dnešním světě, které mne také bavily. Příjemně strávený čas nad knihou.
![Stromovous Stromovous](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/320932/m_stromovous-sgS.jpg?v=1686514457)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Četl jsem hóódně dlouho po kouscích. To je největší kámen úrazu, fragmentace knihy. Dílo nemá ucelenou myšlenku. Nachází se zde mnoho zajímavých historek, ale daleko více nezajímavých nebo nějak nelogických až nic neříkajících. Chápu co tím autor myslel a zcela si taxikářů vážím, já bych to dělat nemohl, ale kniha si myslím alespoň krásně představí řemeslo taxikářů a co to obnáší.
Nemohu úplně doporučit, leda snad pro pobavení nebo k lékaři nebo na dlouhé chvíle. Není to žádná noblesní literatura, jsou zde vulgarismy a pražská mluva... :D Ale jsem protřelý čtenář a vždy jsem si na to po pár stranách zvykl.
Knižní novinky (9. týden)
23.02.2020
Kniha Přiznání taxikářů v seznamech
v Mé knihovně | 89x |
milé čtení. příběhy jsou velmi pozitivní. Obzvlášť se mi líbili poslední dva, protože byly delší a měli rozvinutou hlubší myšlenku