Produktivita bez starostí (2024) | Databáze knih

Produktivita bez starostí přehled

Produktivita bez starostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546218/bmid_produktivita-bez-starosti.jpg 4 45 45

Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, ale z bezstarostnosti. Zistil, že ak sa pri práci cítite dobre, produktivita príde sama od seba. V tejto revolučnej knihe autor odhaľuje, ako vám umenie produktivity bez starostí dokáže zmeniť život. Predstavuje tri skryté „motivátory“ príjemnej produktivity, tri „prekážky“, ktoré treba prekonať, aby sme porazili prokrastináciu, a tri „udržiavače“ zabraňujúce vyhoreniu, ktoré nám pomáhajú dosiahnuť trvalú spokojnosť. Prináša inšpiratívne príbehy zakladateľov firiem, olympionikov a vedcov ovenčených Nobelovými cenami, ktorí stelesňujú princípy produktivity bez starostí. A predstavuje aj jednoduché, no cenné zmeny, ktoré možno ľahko urobiť, aby ste hneď teraz boli produktívnejší a spokojnejší. Vyzbrojení Aliho poznatkami nielenže dosiahnete viac, ale budete pritom aj šťastnejší. Cíťte sa lepšie, dosiahnite viac!... celý text

Literatura faktu Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Feel-Good Productivity: How to Do More of What Matters to You, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Produktivita bez starostí. Přihlašte se a napište ho.

FrutyZ
23.01.2025 4 z 5

Kniha se dobře četla, jelikož je rozdělená do hodně částí. V každé části bylo několik experimentů, které si čtenář mohl na sobě vyzkoušet a mít tak i zábavu. Mnoho příkladů z vědeckého světa, které dokreslily představu.

Toledo
06.01.2025 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu (mimochodem moc příjemně načtenou) a užila jsem si všechny kapitoly. Na začátku jsem byla trochu skeptická, jestli kniha přinese něco zásadního a byla k ní trochu vlažná, ale nakonec hodnotím velmi přínosně. Experimenty jsou jasné a jednoduché a hlavně pohodové. Opravdu věřím, že kniha reálně může pomoci zařadit nějaké nové metody do života, které ho učiní příjemnějším a hodnotnějším.

Raisel
30.12.2024 2 z 5

Co se mi líbilo - členění knížky, jednoduchá forma a vysvětlení jednotlivých principů na příkladech.

Co se mi nelíbilo - tady toho je bohužel daleko více.
- Tak za prvé, naprosto otřesný překlad. Některé věty dávaly smysl teprve ve chvíli, kdy jsem si je přeložila zpět do angličtiny. Text byl často kostrbatý a některé převzaté pojmy působily fakt hrozně (tady ale cením, že občas padl originální pojem anglicky v závorce - škoda, že to tak nebylo vždy). Po přečtení jsem alergická na slovní spojení "výsledky byly pozoruhodné" (mimochodem co si budeme, výsledky pozoruhodné zas až tak nebyly, protože každý, kdo má minimální ponětí o produktivitě ví, že tohle bude fungovat na 90 % populace).
- Příklady a studie byly fajn zpestření, ale příklady se všudy všeho točily buď kolem natáčení Youtube videí nebo kolem krátké lékařské praxe. Autor mě úplně nepřesvědčil.
- Principy produktivity nebyly nijak převratné, ale jako připomenutí základních principů, nebo pro někoho, kdo jiné knížky osobního rozvoje zatím nečetl asi fajn.

Závěrem - pokud můžete, přečtěte si knihu v originále (EN). Mé hodnocení vystihuje hodnocení, které si propůjčuji z Goodreads: "Kniha, která mohla zůstat blogovým příspěvkem".

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024

Kniha Produktivita bez starostí v seznamech

v Mé knihovně32x