Program apokalypsy přehled

Program apokalypsy
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496277/bmid_program-apokalypsy-DMB-496277.png 4 93 93

Mycelium série

< 8. díl

Ve chvíli vrcholící Hvězdovlády se rozhoduje o budoucí podobě světa. Psychotronický program běží. Končí starý věk… a pro Zemi, která má ve svém civilizačním plánu apokalypsu, to nemusí být nic příjemného. Sgenové, Lodě a lidé bojují o to, aby svět naformátovali podle svého vkusu. A Lucas si také nárokuje svůj podíl. Přináší – a požaduje – oběti. V tuhle chvíli může získat všechno. A taky může všechno ztratit. Aš~šád může být jeho nejlepším spojencem v boji se Sgenem, nebo se stát jeho nejhorším nepřítelem. Prsty Chaosu se kdykoliv mohou natáhnout ze tmy. V osudí plném bílých míčků je jeden černý, který znamená smrt. Může to být vítězství. Nebo zkáza. Nebo naděje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Program apokalypsy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (25)

cziss
předevčírem 3 z 5

Když bych měl hodnotit jen poslední díl, tak je to asi hlavně o tom konci. Ten mě moc nepřekvapil, ale to je vlastně dobře. Autorka se taky mohla pokoušet překvapit a to by asi dobře nedopadlo... Dovolím si ale hodnotit i celou sérii, protože ono to vlastně platí na poslední díl stejnou měrou. Zrovna v posledním díle mi vážně vadilo, jak moc je to dlouhé. To okecávání všeho, neustále nějaké vnitřní dialogy, zbytečně... (a to jsem fanda S. Kinga!) Kdyby to bylo zkráceno na 1/3 tak to bude stále dlouhé, ale bylo by to OK. Dlouhé je to tak, že na konci dílu si vlastně nepamatujete co bylo na začátku. No, potom tu máte postavy, kterým se věnuje zbytečně moc prostoru a nakonec se ukáže, že to byla opět jenom výplň. Atd. Je to vážně škoda, protože autorka vymyslela opravdu UNIKÁTNÍ kombinaci sci-fi, fantasy, náboženství. Celý ten koncept psychotroniky měla vymyšlena geniálně. Ale ta délka, ten počet dílů... Myslím, že díky tomu, se toto dílo nikdy nestane světově známým bestsellerem. Já osobně jsem rád, že jsem se tím prokousal, ale asi do toho znovu nepůjdu.

LenkaWal
21.09.2024 4 z 5

Dlouhé, dlouhé, strašně dlouhé.
Ze začátku mě tyhle knížky tak strašně nadchly. Celý ten svět vypadal tak zajímavě.
Ale poslední dvě knížky byly ubíjející, tam se to mělo smrsknout na jednu. Nemít audioknihu, nezvládla bych to. Celou dobu je to hrozně ukecané a přitom se tam skoro nic nedeje. Ale abych jen nehanila, jizdu celou serií jsem si užila a opravdu mě zajímalo jak to dopadne. Taky je dost velká šance, že se k nim ještě někdy vrátím.


Ales.BD
09.06.2024 3 z 5

Na poslední díly se čekalo tak dlouho, že už jsem se nedokázal upamatovat, proč se mi začátek tak líbil. Snad na tom bude lépe ten, kdo přijde k hotové sérii. Ve mně zůstal dojem, že původně velmi nadějný příběh se nějak ztratil v moři postav, nesrozumitelných slov, emocí a nejasného naznačování.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)

22.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2023 - Magnesia Litera (Litera za fantastiku)


Kniha Program apokalypsy v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených120x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených5x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit35x