Program apokalypsy přehled
Vilma Kadlečková
Je tu dlouho očekávané vyvrcholení sci-fi ságy Mycelium! Ve chvíli vrcholící Hvězdovlády se rozhoduje o budoucí podobě světa. Pokládají se základní kameny, stanovují se pravidla, píše se ústava. Psychotronický program běží. Končí starý věk – a pro Zemi, která má ve svém civilizačním plánu apokalypsu, to nemusí být nic příjemného. Sgenové, Lodě a lidé bojují o to, aby svět naformátovali podle svého vkusu. A Lucas chce svůj podíl. Nyní může získat všechno – ale taky může všechno ztratit. Pořád je tu Aš~šád, který se buď stane Lucasovým nejlepším spojencem v boji se Sgenem, nebo se promění v jeho nejhoršího nepřítele. Prsty Chaosu se mohou kdykoliv natáhnout ze tmy a v osudí plném bílých míčků je jeden černý, který znamená smrt. Ve hře je tak vítězství, naděje i zkáza Poslední díl monumentální české sci-fi série, na které autorka pracovala bezmála dvacet let, obdržel v roce 2023 první žánrové ocenění v soutěži Magnesia Litera, a to Literu za fantastiku.... celý text
Romány Literatura česká Sci-fi
Vydáno: 2023 , OneHotBookInterpreti: Jaroslav Plesl , Martin Zahálka , Zdeněk Maryška , Kristýna Frejová , Gabriela Mikulková , Jakub Gottwald , Andrea Černá , Klára Issová , Dana Pešková , Jana Stryková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Program apokalypsy. Přihlašte se a napište ho.
Tohle bylo... ani nevím. Sérii jsem si zamilovala, čekala na další díl. Zhruba do toho čtvrtého. Pak to šlo bohužel z kopce. Spousta věcí vyšuměla a nedořešila se. Spoustu věcí jsme se ani nedozvěděli. Když došlo na ten finální boj, říkala jsem si "OMG, JOOO!"... a jo, ten konec byl hodně zajímavý. Sice vlastně nevím, jestli se mi líbí nebo ne, ale BYL rozhodně silný. Bohužel autorčin styl, který místo slova KONEC, znamená "Skončilo to. Šlus. Provázky se navázaly, skládačka se poskládala, jednotlivé dílky zapadly do sebe, vesmír se zhroutil." a to jsem možná ještě skromná, to ve finále totálně zabil. Jako ten styl je super. Na začátku se mi strašně líbil a ke knize i seděl, ale jak se nafukoval do enormních výšek, ztrácel na svém půvabu a naopak vypadal jen jako absurdně nafouknutá ropucha.
No tak to teda no fuckin way. Spasitel Duny hadr.
Jediný, co jsme chtěli bylo epický finále, plný psychotroniky a cool bitev a dostali jsme... tenhle shit.
Kde začít? Össeanská linka, opuštěná. Organizace? Nevyužitá. Práce s Aš-šádem a Lucasem? K smíchu. Deus ex machina? Na každém kroku. Teď to tady jako budou řídit ženy? WTF? A finální boss fight? Ubohý.
Jak zabít slibnou českou ságu grafomanií.
Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)
22.05.2022
Ocenění knihy (1)
2023 -
Magnesia Litera
(Litera za fantastiku)
Kniha Program apokalypsy v seznamech
apokalypsa psychotronika, parapsychologie Magnesia Litera argenitový vesmír (fiktivní vesmír)
2013 | Jantarové oči |
2016 | Hlasy a hvězdy |
2013 | Led pod kůží |
2014 | Pád do temnot |
2014 | Vidění |
A prečo nie? Pointa sa dala tušiť, no takéto ukončenie dáva priestor ďalšej sérii. Prišlo mi, že veľká časť tých vedľajších dejových línií nevyužila svoj potenciál a len tak vyšumela, ale i tak som si to celkom užil. No teraz viac ako kedykoľvek predtým som presvedčený, že príbehu by prospela redukčná diéta.