Projekt manželka přehled
Graeme Simsion
Don Tillman série
1. díl >
Láska není žádná věda, ale co když o ni stojí muž s aspergerem? Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteligentní mimoň v bílém plášti vytřídit nežádoucí uchazečky a ideální kandidátku pojmout za zákonitou manželku, prozrazuje jeho sociální neobratnost související s autistickou poruchou. Tak například: jeho vyvolená s patřičným IQ a BMI nesmí být kuřačka vymetající bary, ledvinky může jíst jen výjimečně a jen ať si zkusí chodit na rande pozdě, natož koketovat s pavědami. A tak dále. Nereálné? A přece jedna skvělá partie existuje: jmenuje se Rosie Jarmanová, jako na potvoru nesplňuje skoro nic z Donových požadavků, zato touží vypátrat, kdo je jejím pravým otcem... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno:Originální název:
The Rosie Project, 2013
Interpreti: Jan Zadražil
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Projekt manželka. Přihlašte se a napište ho.
![Vevericka.eva Vevericka.eva](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/7589/7589-Z4g.jpg?v=1406489906)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ulítlé a zábavné, přesně jak někteří aspergerové bývají. Bez nich by byl náš svět chudší.
![kaca1530 kaca1530](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55067/m_55067.jpg?v=1459854937)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasná knížka, skvěle načtená. Předčila moje očekávání. Narozdíl od jiných humoristických knížek není vůbec plytká a má zajímavé originální téma. Určitě musím sehnat další díl.
„Tanec mi starosti nedělal - věřil jsem, že dokážu využít svoje zkušenosti z přípravy na utkání v bojových uměních, s dodatkovou výhodou optimálního příjmu alkoholu, který není při zápasech v bojových umění povolen.“
Kniha Projekt manželka v seznamech
v Mé knihovně | 225x |
autismus humor australská literatura Aspergerův syndrom výběr partnera rodinná tajemstvíAutorovy další knížky
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2015 | ![]() |
Dle mého očekávání byla knížka plná humoru, a tak jsem si příběh profesora Dona a barmanky Rosie náležitě vychutnala. Kromě zábavných situací je tu i hodně chvilek k zamyšlení, ochotě pochopit druhého, ať partnera nebo kamarády a kolegy a vůbec hledání svého místa v životě...takže každý si tu může najít něco pro sebe.