Pod maskou nevinnosti přehled

Pod maskou nevinnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151738/bmid_pod-maskou-nevinnosti-151738.jpg 3 64 64

Prokleté nevěsty série

Anglie, 1870 Na krásnou Melanii Torrensovou se řítí jedno neštěstí za druhým. Její snoubenec Victor umírá den před svatbou a nebýt vzdáleného příbuzného Paula Ashleyho, ztratila by zájem o veškerý život v milovaném Břečťanovém domě. Když ji Paul po čase požádá o ruku, Melanie nadšeně přijímá. Paul odjíždí sdělit tu skvělou zprávu rodičům, osud se však ozve podruhé a připraví ji o otce. Melanie je nešťastná, nemá milovaného Paula po boku a navíc je unesena maskovaným jezdcem, ve kterém poznává údajně zesnulého Victora. Dívka se tak ocitá v rukou nebezpečného muže, který se nezalekne ničeho, aby dosáhl svého cíle…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod maskou nevinnosti. Přihlašte se a napište ho.

dooky
12.01.2023 3 z 5

Asi podobné jako u prvního dílu. Těžko uvěřitelný vztah hlavních postav, vše se děje moc rychle, styl psaní mě nevtáhl do příběhu. Sérii dočtu jen proto, že třetí díl mám již připravený a budu doufat, že mě to chytně alespoň o trochu více. Potom si dám o historických romancí zase na delší dobu pokoj.

knihomolka27
21.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Lepší než Dáblova nevěsta, ale horší než Falešná společnice a Krvavá Mary... Kniha opět navnadila svým námětem. Nakonec se vydala jinou cestou než jsem čekala, ale v tomto případě mi to ani tolik nevadilo. Paul byl sympaták a jedna z mála postav co mi přišla fajn. Hlavní hrdinka opravdu neoslovila... omdlívala by při každé příležitosti, což samozřejmě působilo kapánek trapně, navíc byla šíleně naivní a důvěřivá a prostě taková nezajímavá a nudná. Její vztah s otcem byl uvěřitelný a chápu, proč své dceři neřekl o Viktorovi, i když to byla strašná blbost... narovinu mě smrt otce velmi překvapila.

Co se týče romantického vztahu mezi protagonisty.... tak byl opět takový urychlený a trochu neuvěřitelný... zkrátka taková ta osudová láska vybudovaná za jeden den...

Na rovinu se přiznám, že mě kniha ze začátku vlastně i dost bavila, jenomže potom od nějaké 150 stránky mě to strašně přestalo bavit, začalo mě čtení opravdu hodně unavovat, až jsem zase na prasáka přeskočila na poslední kapitolu... abych zjistila, že to skončí přesně tak jak se dalo očekávat... a to, že jsem si takhle knihu zkrátila mi vůbec nevadilo... NAOPAK, podle mě by knize prospělo kdyby byla podstatně kratší.

Kniha neurazí, ale ani vyloženě nenadchne. Potenciál se jí nepodařilo úplně proměnit, navíc začala být značně překombinovaná... dívka co je chudá a následně zase bohatá, dívka co se zamiluje do špatného muže, dívka co se zamiluje do muže ze svého dětství a pak samozřejmě ztráta paměti a mnoho dalšího... možná by bylo lepší se v knize zaměřit na méně témat a více je rozvést. Opravdu nevím komu knihu doporučit, jelikož existuje mnoho lepších knih v tomto žánru... každopádně se ale nebojím doporučit jiné knihy od autora.. jako viz například ty dvě co jsem vychvalovala na začátku.

Knihomolka97
25.08.2021 2 z 5

První díl Ďáblova nevěsta, kterou jsem četla nedávno, se mi moc líbila, třetí díl Kráska a netvor také, ale tenhle příběh se mi moc nelíbil.
Hlavní hrdinka Melanie mi vůbec nesedla. Tak důvěřivá a naivní.. Důvěřuj, ale prověřuj (a logicky přemýšlej) !
Vážně, kdyby ji bylo řečeno, aby skončila ze skály, protože nevím co, tak snad i skočí...
Romantická linka byla příjemná. Paul byl sympaťák a správný mužský, zvlášť oproti Victorovi, který byl všivák každým coulem.
A hlavní kámen úrazu - příběh byl zbytečně natahovaný. Autor se snažil o drama a napětí až do poslední chvíle, ale mě to tam nesedělo a vůbec jsem to nedokázala prožívat, jak bych měla. Spíš už jsem kroutila očima a čekala konečně na konec. Je mi to líto, ale viděla jsem, že tento názor nesdílím pouze já.
Co autorovi ovšem nemůžu upřít, je čtivost. Mě jeho styl vyprávění sedí a vždy mám přečteno velmi rychle.
2,5⭐/5⭐

Kniha Pod maskou nevinnosti v seznamech