Prokletí pro všechny přehled

Prokletí pro všechny
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471335/bmid_prokleti-pro-vsechny-InB-471335.jpg 3 49 49

Link měl celkem nadějný plán, jak se vyhnout kriminálu i hlavě zločinecké organizace, jíž visí peníze ze zpackané loupeže. Jediná chyba byla, že se ho pokoušel uskutečnit v tomhle městě. Ve městě, kde se na něj kromě té zločinecky organizované hlavy celá třese taky sběratelka prokletých předmětů, mluvící maňásek s maďarským občanstvím a policisté křivější než skolióza. Ve městě, kde mrtvé věci obvykle netrpí nijak výraznou tendencí mrtvými zůstat a se kterým se pojí přesně o jednu strašidelnou legendu víc, než potřebuje. A tahle by – stejně jako všechny ostatní – klidně mohla být pravdivá. A zrovna se musí týkat chlápka, co rád věší lidi na kandelábry, a tašky plné sekáčků na maso…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí pro všechny. Přihlašte se a napište ho.

pujec
06.11.2024 2 z 5

(SPOILER) Fakt divný čtení. Trvalo mi asi 60 stránek, než jsem se zorientovala ve skocích časem a v tom, která vlastně bije. Dalších 60, než jsem dokázala rozlišit jednotlivé postavy, z nichž je několik v podstatě volně zaměnitelných a ještě se jmenují podobně.
Jakože nápad by asi nebyl úplně špatný, ani ty časové přeskoky by mi až tak nevadily. Ale celkové provedení už není nic moc, motivace postav je leckdy nejasná a místy mi chybí logika úplně.
A přirovnání ke kulhánkovskému stylu... No... Leda v počtu mrtvol, jenže to většinou nestačí.
Konec už byl úplně mimo, nicméně poslední pomsta pro vrchního mafiána byla fikaná. To zas jo.

Denny456
20.08.2023 2 z 5

No není to žádná sláva. Asi bych se opakoval, že děj je tak napřeskáčku, že je potřeba to číst fakt na jeden zátah a že je tam spousty zaměnitelných postav, které ještě autor nazval dost podobně. Prostě se to moc nepovedlo a trochu mě to přišlo, jako by si to autor na závěr po sobě už nepřečetl.

Pan_Skala
30.04.2023 3 z 5

Přiznávám, že po přečtení jsem hodně na vážkách jak knihu hodnotit. Ze začátku byl problém se do ní začíst. Zvyknout si na postavy a nějak si je pro sebe rozdělit. Pak se to začalo číst dobře. Nevadilo i to střídání děje v minulosti a přítomnosti, protože i na to se dalo zvyknout. I ten styl psaní byl zábavný a bavil mě a užíval jsem si to. A pak závěr, který byl z části očekávaný, ale zároveň mi přišel takový nedotažený s ohledem na zbytek knihy. Vše tak nějak dohromady a já tu sedím u klávesnice a přemýšlím jestli to jsou 3 nebo 4 hvězdy, když tak nějak nejde to narvat přesně doprostřed. Asi to musím kompletně okecat, abych dal jenom ty 3 hvědy. Nebylo to tedy ve výsledku až tak zlý, ale číst to znova nebudu a ani to nedoporučím nikomu, protože mám pocit, že bych našel pro kamarády lepší knihy na přečtení.

Knižní novinky (22. týden)

30.05.2021

Kniha Prokletí pro všechny v seznamech

Martin Paytok
česká, 1993