Prokletí rodu Auerspergů přehled

Prokletí rodu Auerspergů
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454989/mid_prokleti-rodu-auerspergu-TNy-454989.jpg 3 23 23

Kníže František Josef Auersperg a jeho manželka Vilemína chystají na svém zámku ve Žlebech velkolepou oslavu stříbrné svatby. Očekává se účast kolem dvou set aristokratů z celé Evropy, včetně členů královských rodin. Toho chce využít gruzínský anarchista Simon Ter Petrosjan, bývalý Stalinův kumpán v jeho gangsterských časech na Kavkaze. Je na útěku a najde skrýš u skupiny východočeských anarchistů vedených Václavem Horou, ševcem v Chrudimi. Je pevně rozhodnutý vyhodit Auerspergy a jejich hosty do povětří. Na zámku navíc nachází pomocníka, Vincenta Horu, vychovatele jednoho z knížecích dětí a Václavova bratra. Dojde k podivným událostem, nepředvídatelným tahům mnoha aktérů příběhu, nicméně vše směřuje ke krvavému vyvrcholení… Příběh vychází z reálných událostí v prvních letech minulého století a autor v něm skvěle zobrazil poměry a vztahy v rodině Auerspergů a mezi jejich zaměstnanci, k nimž patří především vychovatelé pěti knížecích dětí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí rodu Auerspergů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

0798
15.11.2022

Nekupovat, z historického hlediska naprostý nesmysl! Odpad

Parwana
16.04.2022 odpad!

Chtěla jsem knihu dočíst, ale nešlo to. Spousta nepříliš zdařile vykreslených postav, přeskakování v místě a čase, kde se zrovna ocitáme, místy až parodický popis děje.


Evina.Cetba
29.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Ve Žlebech jsem byla, mám tam příbuzné, proto mám k šlechtickému rodu Auerspergů a tomuto kraji zvláštní vztah.
Kníže František Josef Auersperg odjíždí do Afriky, spolu s manželkou Vilemínou a takovým vykukem, silným jedincem Vincencem, který bude dělat v budoucnu vychovatele jeho dětí. Společně tam zažívají různá dobrodružství. Do Čech se časem zase vrátí a děj se rozkošatí a ještě více zdramatizuje... A do děje hlavně vstupuje gruzínský anarchista Simon Ter Petrosjan na útěku. Se svými spojenci, mezi které patří i Vincencův bratr, plánuje atentát na aristokraty. Historická kniha má i politické pozadí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletí rodu Auerspergů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě6x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit9x