Proměny (výbor) přehled
Publius Ovidius Naso
![Proměny (výbor) Proměny (výbor)](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73464/promeny-73464.jpg?v=1301847934)
Svazek obsahuje ukázky z proslulého díla klasika římské starověké poezie. Ovidius na základě dávných bájí a legend vypráví příběhy o proměnách člověka do nejrůznějších podob. Svým přístupem k zobrazení antických bohů autor navíc zesvětštil a zlidštil hrdiny bohaté antické mytologie, kterou převedl do do srozumitelné a přístupné podoby. Tak se staly Proměny nesmrtelným dílem, z něhož čerpaly po řadu staletí celé generace umělců. Básně vycházejí v novém, moderním a čtivém překladu Dany Svobodové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proměny (výbor). Přihlašte se a napište ho.
![RemiBlack RemiBlack](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/187494/m_remiblack-b19.jpg?v=1660205894)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Přečteno vrámci povinné četby. Kvůli jazyku se nečte moc dobře. Nic mi to nedalo, ale vzalo jenom hodinu, takže za mě slabé tři hvězdičky .
![Belatris Belatris](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34324/belatris-uvE.jpg?v=1601893947)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na dlouhé zimní večery je to vhodná četba na pokračování, ačkoliv ve větších dávkách nedoporučuji - člověk se začne ztrácet a přesycovat.
Kniha Proměny (výbor) v seznamech
v Mé knihovně | 23x |
římská literaturaAutorovy další knížky
2006 | ![]() |
1969 | ![]() |
1964 | ![]() |
1969 | ![]() |
1985 | ![]() |
Celkově mám ráda řecké/římské báje a jejich zpracování od Ovidia je krásné. Překlad v tomhle výboru se navíc velmi dobře čte.