Pronásledování bitevní lodi Bismarck přehled
Ludovic Kennedy
Autor zachycuje jednu z velkých událostí historie námořní bitvy – zničení nacistické vlajkové bitevní lodi Bismarck. Potopení tohoto nejmodernějšího plavidla v květnu 1941 nebylo jen dílčím úspěchem britského válečného námořnictva, ale znamenalo především odstranění hrozby britské dopravě v Atlantiku. Doslov Aleš Skřivan; 1. vydání.... celý text
Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: 1978 , Mladá frontaOriginální název:
Pursuit - The Chase and Sinking of the Bismarck, 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pronásledování bitevní lodi Bismarck. Přihlašte se a napište ho.
Kvalitně a přehledně popsaná kniha o honu na pýchu nacistického námořnictva.
Pro všechny, kteří se o téma druhé světové války zajímají mohu vřele doporučit.
Nedávno jsem četl knihu Bitevní loď Bismarck, kterou napsal člen posádky. Téma mě natolik zaujalo, že jsem si sehnal i britský pohled na tuto akci od Kennedyho. Samozřejmě, že v knize od Kennedyho není tolik detailů z paluby Bismarcka, ale přesto víc než jsem čekal – dokonce dost informací čerpá právě od autora knihy Bitevní loď Bismarck. Kniha od Kennedyho je mnohem komplexnější, kontextovější a čtivější.
Kniha Pronásledování bitevní lodi Bismarck v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) námořnictvo lodě válečné lodě námořní lodě
Skrýt reklamy
Má první kniha literatury faktu, čtená poprvé na střední škole, poté opět aspoň dvakrát..fascinující příběh lodi, pro mě v mnohém ikonictejsi než Titanic.