Jen o trochu víc přehled

Jen o trochu víc
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475334/bmid_jen-o-trochu-vic-iHm-475334.jpg 4 113 113

Stella Wallinová během jediného dne přišla o všechno – perspektivního milence, práci, a dokonce i domov. Po divoké noci strávené pitím, sledováním aktivit svého ex na Facebooku a sebelítostí dojde k jedinému závěru, jak se z téhle šlamastiky vyhrabat. Musí opustit Stockholm. Kam se odstěhuje, si ale nemůže moc vybírat. Útočiště jí tak poskytne omšelý domek ve vesnici na jihu Švédska. Pro Stellu představuje místo plné vzpomínek – a také zdivočelých koz, otravných teenagerů a jednoho namyšleného ekofarmáře… který ale, jak se brzy ukáže, umí nečekaně dobře líbat. Tím ale Stelliny venkovské trampoty teprve začínají. Brzy je vtažena do konfliktů, které hýbou celou vesnicí, a přitom ještě stíhá pátrat po věcech ze své minulosti. Jaká vlastně byla její matka? A kdo byl její neznámý otec? Román plný oblíbených ingrediencí, které charakterizují Simonu Ahrnstedtovou – humoru, romantiky, společenské uvědomělosti a živoucích postav a erotiky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora

Bare lidt til, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jen o trochu víc. Přihlašte se a napište ho.

SBH
27.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Tato autorka je nepředvídatelná v jedné věci. Většina jejích romantických příběhů je skvělá. A pak jí ujede ruka a kniha se nedá číst, což byl případ prvního dílu série „Protiklady se přitahují“. Proto jsem tak dlouho váhala s pokračováním.
Tentokrát to zase vyšlo, možná ne na jedničku s hvězdičkou, ale rozhodně jsem dostala romantiku, která vysoce přesahuje soudobý průměr. Tak za prvé, Stella a Thor byli opravdu protikladní ve všech směrech a líbilo se mi, jak se s tím vyrovnali. Vůbec charaktery postav už zase dosahují autorčiných standardů, jsou plastické, uvěřitelné a pestré. Oba puberťáci byli skvělí, velmi věrohodně vykreslení. K zabití, ovšem chvílemi tak roztomilí, že by je člověk láskou snědl. Záporák? Přesněji rodina záporáků? Zase lidé, které potkám v sousedství.
Zápletka, atraktivní a tudíž stokrát provařená, působila tentokrát nadmíru přirozeně. Stella dorazila do opuštěné chatrče bez vody a elektřiny, nikoli do vymazleného domečku, z něhož poté ještě v průběhu deseti dní vytvoří populární kavárnu. Vztah mezi hlavními hrdiny se vyvíjel logicky a uvěřitelně, možná hodně rychle, ovšem i ta spalující přitažlivost působila prostě normálně. Když jsem u toho, líbil se mi vývoj vztahu mezi bratry, plný lásky i řevnivosti, snaha to všechno ukočírovat přes pocity křivdy a nespravedlnosti.
Největším plusem díla je, že nepoužívá ohraná klišé anglosaských romantik. Ano, mezi ústřední dvojicí dojde k několika uvěřitelným nedorozuměním, ovšem výsledkem není afektovaný, dramatický rozchod a utápění žalu ve špíně a kýblech zmrzliny. Ne, stejně jako by to udělal běžný člověk, si dotyční o záležitosti prostě promluví. Jo, v souvislosti s prudkým hnutím mysli spáchají tu a tam nějakou nepředloženost, ale zase – pokud nejde o život, vše lze vyřešit.
Závěr se mi líbil opravdu moc. Nejen tedy vrcholně dramatická scéna s ústředním padouchem, ta měla skutečně napětí a působivost. Ale hlavně způsob, jakým Stella šla za svým snem a co jí tato cesta dala. I to, že bez ní by si neuvědomila, co doopravdy chce.
A ještě jedno plus, pro lidstvo možná malé, pro mě zásadní. Důraz na ekologii a vegetariánství, který já osobně považuji za pomíjivě módní, byl tady podán tak opravdově, že mi vlastně byl sympatický.
Celkově moc podařený počin, líbilo se mi to, doporučuji.

dooky
18.12.2024 3 z 5

Hezký romantický příběh, který se čte hezky svižně. Ale bohužel nic, co by ve mě zanechalo nějakou větší vzpomínku. Za týden nebudu vědět o čem kniha byla.

Janulkaxxx
10.01.2024 4 z 5

Tenhle díl se mi četl líp než první. Romantická oddechovka, bylo to fajn.

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021

Kniha Jen o trochu víc v seznamech

v Mé knihovně172x