Provensalský dom zázrakov přehled
Bridget Asher (p)
Príbeh o rôznych podobách lásky odohrávajúci sa v romantickom prostredí očarujúceho Provensalska, v ktorom autorka farbistým, metaforickým a hravým jazykom predstavuje tajomstvá a rodinné vzťahy niekoľkých generácií. Heidi už dva roky žiali nad stratou milovaného manžela. V sprievode obsedantno kompulzívneho osemročného syna Abbota a zatrpknutej šestnásťročnej netere Charlotte sa vydá do mestečka Puyloubier v južnom Francúzsku, kde rozpadávajúci sa kamenný dom jej predkov už takmer sto rokov údajne uzdravuje zlomené srdcia. V malebnom kraji viníc, hôr a vynikajúcej provensalskej kuchyne sa stretnú tri generácie rodiny spolu so susedkou Véronique, ktorá zrejme pozná všetky ich tajomstvá, a s jej záhadným synom Julienom. Uzdraví kúzlo domu aj Heidino srdce?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
The Provence Cure for the Brokenhearted, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Provensalský dom zázrakov. Přihlašte se a napište ho.
Musím se přiznat, že jsem od knihy očekávala více. Po přečtení ve mně zůstávají rozporuplné pocity. Nejsem si jistá, jestli se mi kniha vlastně líbila.
Hodně je to o minulosti s prolínáním do současnosti. Hlavní hrdinka mi příliš sympatická nebyla.
Celé je to takové hodně rozvláčné...
Kniha Provensalský dom zázrakov v seznamech
2014 | Čistý |
2013 | Láska v Provenci |
2012 | Krasojezdkyně/ Tichý muž/ Dům v Provenci |
2015 | Splynutí |
2016 | Oheň |
Feel good , která je sondou do hloubek lásky. Té ztracené i ty vzrůstající. Nečekejte moc povídání o jídle nebo popisy provence. Ty dostanete po skrovnu. Autorka víc rozebírá dům a horu v okoli hlavní hrdinky.