Prstenec kolem Slunce přehled
Clifford D. Simak
Autor v tomto románu rozvíjí teorii paralelních Zemí – Zemí, které jsou stejné, důvěrně známé, a přece v mnoha aspektech odlišné. Pátrání po korporaci, která prodává nezničitelné a nesmírně levné věci, něžný příběh podivuhodného vztahu, dětská hračka – brána do světa divů – to vše tvoří rámec knihy.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1995 , Laser-books (Laser)Originální název:
Ring Around the Sun, 1953
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prstenec kolem Slunce. Přihlašte se a napište ho.
Přes 70 let staré a přitom tak současné. A při čtení mě napadlo, zda o této knize věděli/y tvůrci/kyně Matrixu. Určitá podobnost tam je.
Ano, ano, Simakuv humanismus. Zdařilé dílo. O paralelní země nejde, jen o to, jak nalozime s tou svou a s příležitostmi. Joe Vickers nikoho nezabije, dá jen jednu ránu do zubů. A hledá cesty tam, kde zdánlivě nejsou, snaží se spojit vodu a oheň. Na jeho místě bych vzteky zůstal na straně lidi, on ale zůstal klidný až do konce, protože věděl, že proti sobě má jen sám sebe. Trochu náročné, ale zdařilé.
Kniha Prstenec kolem Slunce v seznamech
v Mé knihovně | 89x |
2013 | Město |
1990 | Poselství z vesmíru |
1995 | Prstenec kolem Slunce |
1992 | Čas je ta nejjednodušší věc |
1993 | Přestupní stanice |
Po dočtení mě napadlo, že to byla krásná pohádka a nevidím na tom vůbec nic špatného. Míň namáhavé sci-fi, kterým jsem proletěla rychle a přitom mi přišlo relevantní. Chtěla bych taky vidět točící se káču.