Průvodkyně duší přehled

Průvodkyně duší
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478407/bmid_pruvodkyne-dusi-cnX-478407.jpg 4 48 48

Znamená smrt konec, nebo jen nový začátek? Nandini strávila celý svůj život po boku mrtvých. Je totiž Průvodkyně a jejím posláním je chránit a doprovázet duše zemřelých do posmrtného bytí. Když do jejich kláštera hluboko v horách přijedou poslové se zprávou, že císař je mrtev, vše se změní. Princ Arjin si ji vybere, aby se pokusila o nemožné – vydala se spolu s ním do Mezisvětí a pomohla mu přivést mrtvého otce zpět mezi živé. Stihnou to dřív, než zemi zničí nemilosrdný boj o moc, který se po císařově smrti rozhořel? Kývne Nandini na úkol, při kterém může ztratit vlastní duši? Novinka od autorky Dcery ztracených bohů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodkyně duší. Přihlašte se a napište ho.

M.C.SMITH
13.06.2024 4 z 5

Kniha byla rozhodně hodně zajímavá, ale trochu mne i zklamala. Reinkarnaci mám spojenou spíše s Indií, ale i tak bylo zajímavé o ní číst.
Kniha se mi líbila, beru ji jako oddechovku. Sice mám jisté malé výhrady, ale celkově knihu hodnotím kladně.

*Pájuše*
08.05.2024 4 z 5

Jsem překvapená i zklamaná zároveň.
Kniha se četla vcelku rychle, ačkoliv jsem měla ze začátku problém s autorčiným stylem psaní. To se však velmi rychle změnilo, protože mě děj přímo pohltil. Hlavně kvůli námětu knihy. Což hodnotím jako jedno velké plus. Byla jsem ale zmatená, zda je kniha skutečně zasazená do Asie. Reinkarnaci si spojuji spíš s indickou kulturou. Ale budiž.
Moje nadšení však rychle opadlo, když se oba hrdinové dostali do Mezisvětí. Otázek začalo přibývat a odpovědi žádné. Hlavní hrdinové jsou tak trochu ploché postavy, romantická linka je jen linka s náznaky čehosi co romantiku připomíná jen z vlaku a samotný konec mi přišel strašně useknutý.
Pominu-li otevřenost konce, kniha se nečetla zle. Nečekejte však hlubokomyslné pojetí smrti jako třeba v případě N. Shustermanna. Nevěřila jsem, že to při takto závažném tématu jako je smrt, toto někdy napíši, ale kniha je nenáročná oddechovka.

Blanka29
14.12.2022 4 z 5

Zajimave nahlednuti do jine kultury a vztahu ke smrti.....

Knižní novinky (39. týden)

26.09.2021

Kniha Průvodkyně duší v seznamech

smrt pro dospívající mládež (young adult)

2020  79%Dcera ztracených bohů
2021  81%Průvodkyně duší