První přehled

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264513/bmid_prvni-BC3-264513.png 4 4233 4233

Selekce série

Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah srdci prince Maxona, natož královské koruny. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The One, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První. Přihlašte se a napište ho.

Petronelka123
31.10.2024 5 z 5

Co dodat...romantika, která mi naprosto sedla. Třetí díl byl nabitý i spoustou akcí a zvratů a já jsem Maxonovi a Americe držela palce.

jitka_dankova
15.10.2024 4 z 5

Nenáročná princeznovská trilogie pro mladé dívky. Smyšlené nepropracované prostředí z divného budoucího světa kombinuje politikaření v rámci monarchie s moderní reality show a celou sérií se jako červená nit táhne naprostá nerozhodnost jak hlavní hrdinky, tak hlavního hrdiny v tom, do koho se vlastně mají zamilovat. Jde o zajímavou intrikářskou splátaninu nesourodých prvků, která zralejší čtenářky nemá čím uchvátit. Ale mladé dívky, těm se to podle mne líbit bude a chápu popularitu této série. Autorka píše opravdu čtivě, sama jsem nechápala, že i ve svém věku jsem si prostě musela celou sérii dočíst až do konce. A to je i důvod, proč ji hodnotím vysokým hodnocením - pro cílovou skupinu mladých dívek jde o čtení, které si čtyři hvězdičky zaslouží.

annora_cte
13.08.2024 4 z 5

Měla jsem docela strach, jak si třetí díl povede, když jsem ze druhého nebyla tak nadšená jako z prvního.
Potěšilo mě, že děj byl konečně nabitý akcemi a dramaty. Událo s několik pořádných zvratů, které jsem nečekala, takže v tomto ohledu si mě kniha První získala.
Pokud jde o vztah hlavních postav, měla jsem nervy. Několikrát jsem si řekla "proboha živého, tak už si řekněte, co k sobě cítíte!" No, nakonec si to řekli, ale byla to dlouhá a trnitá cesta (opět moje nervy).
Závěr byl skvělý. Těšila jsem se na akci, která naštěstí přišla. Některé momenty mě zanechaly nepřipravenou, to jsem upřímně koukala jak puk.
Celkově je příběh hezký, romantický, naivní, ale příjemný. Užila jsem si ho. Chápu, že ve své době byla Selekce tak oblíbená (a pořád je).

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

Ani o lidech, kteří jsou nám blízcí, ani o těch, které milujeme ze všech nejvíc, nemůžeme vědět úplně všechno.

Hrdinství se skrývá i tam, kde ho člověk nečeká.

Všechno se mění a my se změny musíme přestat bát.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha První v seznamech

v Přečtených6 739x