První planeta smrti přehled

První planeta smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127495/bmid_prvni-planeta-smrti-10X-127495.png 4 256 256

Planety smrti série

1. díl >

První díl trilogie o planetách smrti. Příběhy Jasona din Alta, dobrodruha a profesionálního hráče.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , AF 167

Deathworld 1, 1960

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První planeta smrti. Přihlašte se a napište ho.

PastorMal13
12.02.2025 5 z 5

Pyrrané, to jsou nejtvrdější a nejdrsnější lidé v galaxii, žijící na jedné z její nejnepřístupnějších planet. Jason dinAlt je na druhou stranu gambler, který má však dar vnímat schopnost psí. Jejich cesty se zkříží a Pyrrus čeká změna...

Výborná kniha u nás již celkem opomenutého autora, který se zde proslavil hlavně v devadesátkách. Harrison sepsal poutavý příběh, nejen o tom, jak člověk který žije ve své sociální bublině je málo náchylný ke změně, i když může být změnou pozitivní. Čekám, co přinese díl druhý.

work
08.11.2023 1 z 5

Jako spousta jiných "sci-fi" ani tohle dlouho nepřežilo dobu svého vzniku. Od začátku do konce je to opravdu děsná blbost s jednorozměrnými postavami, jednoduchým dějem, a vším tím koloritem, který "sci-fi" literaturu této éry obklopoval. Záměrně používám uvozovky, protože fi to je určitě, sci rozhodně ne. Na druhou stranu - dnešní hollywoodská produkce se od tohoto typu umění vůbec neodlišuje, jen je nablýskanější. A o tom, že se autor trefil a stále ještě trefuje do vkusu čtenářů, svědčí opakované náklady a závratné počty prodaných výtisků, o kterých by si i leckteré hvězdy spisovatelského nebe mohly nechat jen zdát. Takže proč ne, do cestovního zavazadla je to ideální knížka.

Janizoun
05.09.2023 5 z 5

Mám moc ráda starší scifi knihy, kdysi jsem tuto skvělou knihu četla v devadesátých letech a teď jsem ji oprášila ve své knihovně a s chutí se do ní pustila znovu. Jiná planeta, boj o přežití... Vím, že tento žánr a tento obsah knihy, není pro každého, ale právě tato kniha je pro mě dokonalé scifi čtení. Doporučuji milovníkům scifi žánru, tato kniha je psaná v šedesátých letech, ale dá se číst znovu a znovu.

Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)

01.12.2024

Kniha První planeta smrti v seznamech

v Mé knihovně221x

Harry Harrison