První planeta smrti přehled
Harry Harrison
Planety smrti série
1. díl >
První díl trilogie o planetách smrti. Příběhy Jasona din Alta, dobrodruha a profesionálního hráče.
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1991 , AF 167Originální název:
Deathworld 1, 1960
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První planeta smrti. Přihlašte se a napište ho.
![work work](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/240684/m_work-655e2ab41a929.jpg?v=1700670132)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Jako spousta jiných "sci-fi" ani tohle dlouho nepřežilo dobu svého vzniku. Od začátku do konce je to opravdu děsná blbost s jednorozměrnými postavami, jednoduchým dějem, a vším tím koloritem, který "sci-fi" literaturu této éry obklopoval. Záměrně používám uvozovky, protože fi to je určitě, sci rozhodně ne. Na druhou stranu - dnešní hollywoodská produkce se od tohoto typu umění vůbec neodlišuje, jen je nablýskanější. A o tom, že se autor trefil a stále ještě trefuje do vkusu čtenářů, svědčí opakované náklady a závratné počty prodaných výtisků, o kterých by si i leckteré hvězdy spisovatelského nebe mohly nechat jen zdát. Takže proč ne, do cestovního zavazadla je to ideální knížka.
![Janizoun Janizoun](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/393359/m_nuozinaj.jpg?v=1734890468)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mám moc ráda starší scifi knihy, kdysi jsem tuto skvělou knihu četla v devadesátých letech a teď jsem ji oprášila ve své knihovně a s chutí se do ní pustila znovu. Jiná planeta, boj o přežití... Vím, že tento žánr a tento obsah knihy, není pro každého, ale právě tato kniha je pro mě dokonalé scifi čtení. Doporučuji milovníkům scifi žánru, tato kniha je psaná v šedesátých letech, ale dá se číst znovu a znovu.
Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)
01.12.2024
Kniha První planeta smrti v seznamech
v Mé knihovně | 221x |
1995 | ![]() |
2001 | ![]() |
1991 | ![]() |
1995 | ![]() |
1999 | ![]() |
Pyrrané, to jsou nejtvrdější a nejdrsnější lidé v galaxii, žijící na jedné z její nejnepřístupnějších planet. Jason dinAlt je na druhou stranu gambler, který má však dar vnímat schopnost psí. Jejich cesty se zkříží a Pyrrus čeká změna...
Výborná kniha u nás již celkem opomenutého autora, který se zde proslavil hlavně v devadesátkách. Harrison sepsal poutavý příběh, nejen o tom, jak člověk který žije ve své sociální bublině je málo náchylný ke změně, i když může být změnou pozitivní. Čekám, co přinese díl druhý.