Psychologie dítěte přehled
Jean Piaget , Bärbel Inhelder
Kniha shrnuje hlavní výsledky pětačtyřicetileté práce ženevské psychologické školy. Jean Piaget v ní spolu se svou žákyní a nástupkyní na ženevské univerzitě podává syntetický obraz vývoje dítěte od narození do adolescence. Je to obraz plastický, bohatě členěný a zároveň teoreticky podložený. Poskytuje ucelený pohled na vývoj lidského jedince a obohacuje novými hledisky jeho úvahy o výchovných cílech a prostředcích. Jedná se o klasické dílo moderní psychologie, s nímž by se měl seznámit každý pedagog, psycholog a student těchto oborů.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2014 , PortálOriginální název:
Psychologie de l’enfant, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychologie dítěte. Přihlašte se a napište ho.
Kniha zaoberajúca sa psychológiou dieťaťa od jedného z priekopníkov jej výskumu a od jeho žiačky.
Napriek zaujímavej téme napísaná neskutočne nezáživne. Piaget možno bol odborník, literárny talent však rozhodne nemal. Už som videl lepšie spracované knihy na túto tému.
Kniha psaná příliš odborně, zabývající se především výzkumy. Vhodná zejména pro lidi z oboru.
Kniha Psychologie dítěte v seznamech
hry vývojová psychologie IQ, inteligence studie psychologie dítěte, pedopsychologie smyslové vnímání myšlení psychomotorika
Vědecky nesmírně důležité dílo, Piaget byl jistě průkopník, ale čert aby tomu rozuměl (-:
Napadá mě, zda to není i tím, že autor byl logik, často používal postupy a slovník tohoto oboru, což pro "nelogiky" může být oříšek.