Ptáčátko přehled

Ptáčátko
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484878/bmid_ptacatko-RxS-484878.png 4 10 10

V nekonečné válce mezi Americkým impériem a skomírajícím odbojem je Ptáčátko poslední nadějí povstalců. Diktátorský režim zničil její vesnici, zajal její matku a zanechal po sobě zpustošenou zemi, a tak se mladá hrdinka vydává na zoufalou pouť dystopickou kanadskou krajinou, aby osvobodila legendárního Sekeru a znovu zažehnala plamen vzdoru – aby osvobodila svou zemi a svůj lid a našla pravdu o sobě samé ve světě, který pohltily plameny. Za oceňovaným výpravným komiksem Ptáčátko, Bitva za Naději starších stojí úspěšný autorský tým tvořený scénáristou Darcym Van Poelgeest a výtvarníkem Ianem Bertramem.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Centrala
Originální název:

Little Bird , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ptáčátko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

evickakyticka
25.06.2023 2 z 5

Na komiks jsem narazila náhodou v knihovně. Nalákala mě zajímavá obálka a po letmém prolistování i kresba. Bohužel mě vůbec nechytl příběh. Samé souboje a ještě k tomu náboženská sekta. To zrovna nevyhledávám. Takže jediné plus je už zmiňovaná kresba a podivné postavy. To se mi líbilo moc.

trudoš
26.09.2022 3 z 5

Alejandro Jodorowsky a Moebius se potkávají v kanadském komiksu aneb Apokalypsa podle Van Poelgeesta. Ptáčátko je zvláštní příběh a trochu doplácí na skutečnost, že jde o tvůrčí debut. Ne, že by byl špatně vyprávěn, pouze moc spoléhá na čtenářovu benevolenci vůči pravidlům žánru. Zpočátku se člověk ještě orientuje, náznaky a poznámky jej navigují správným směrem, aby si dal dohromady vše podstatné. Jakmile však autoři přeřadí na vyšší rychlostní stupeň, místo aby vysvětlili souvislosti a dali jim logický rámec, spanile uhánějí polem nepolem se svým velotraktorem. Podívaná je to fascinující a některé nápady stojí rozhodně za povšimnutí, ale potřeba dát příběhu přesah z něj v závěru dělá těžko srozumitelný epos, u kterého si nejste úplně jisti příčinami ani následky.
Abych to zjednodušil, líbily se mi dílčí scény, umocněné kresbou Iana Bertrama, ale jako celek nemohu hodnotit jinak, než jako lepší průměr, protože scénář kolísá v tom nejzákladnějším – chybí mu srozumitelný dějový oblouk.


Dragonian
15.06.2022 5 z 5

Bravurní komiks. Nádherný příběh a skvělá kresba. Tohle rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ptáčátko v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst5x

Autorovy knížky

2021  76%Ptáčátko