Ptačí domek přehled

Ptačí domek
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486872/bmid_ptaci-domek-lcU-486872.jpg 4 242 242

Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhovat se do domku na venkově. Nakonec v něm strávila zbytek života a své dny zasvětila zkoumání ptáků. Okno domku bylo vždy otevřené, aby mohli vrabci a sýkorky přilétat, kdy se jim zachce. Ačkoli Len nebyla vystudovaná bioložka, v padesátých letech minulého století se stala ornitologickou průkopnicí: ve zkoumání ptáků: pozorovala ptáky na základě důvěry a svobody, zaznamenávala jejich povahu a zvyky a své poznatky sepsala do mnoha článků a dvou populárních knih. Co přimělo Len k tomu, že radikálně změnila svůj život a vykročila mimo vyšlapané cesty? Může se zdát, že její život v ptačím domku v ústraní byl osamělý, ale opak je pravdou — strávila ho v té nejlepší společnosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host

Het vogelhuis, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ptačí domek. Přihlašte se a napište ho.

Kenan
23.10.2024 5 z 5

Moc povedené. Odteď se budu na ptáky dívat jinak. :)

jiri77
14.10.2024 3 z 5

Dlouho mi trvalo ,než jsem se do knihy začetl, nějak jsem nemohl najít tu správnou náladu. Kniha mě začala pořádněji bavit ,až v druhé polovině ,to už jsem si knihu užil. Také mám rád přírodu, a rád se dívám na balkon, jak se slétávají ptáčci na krmítko.

Clara_C
26.09.2024 5 z 5

Každý, kdo zasvětí svůj život zvířatům, přírodě, má můj obdiv. Moc pěkně napsaná knížka. Len byla na svou dobu skutečnou průkopnicí nejen v pozorování ptactva v přirozeném prostředí, ale i v soukromém životě. Byla to skutečně čistá duše, která pro svá pozorování obětovala vše. I válka jí minula jaksi mimoděk, těžkosti lidí jí dvakrát nezajímaly, hlavně, aby nikdo nerušil její symbiózu s ptáčky.
Ovšem napadají mně právě i otázky toho přirozeného prostředí. Protože domek, i když ptačí, a vazba na člověka mi moc přirozená nepřipadá. A bohužel peníze zničily i její přání, aby domek sloužil dále i po jejím odchodu, tomu říkám zrada od přírodovědného ústavu. Jak je vidět, peníze byly, jsou a budou pro někoho vždy na prvním místě.

Knižní novinky (15. týden)

11.04.2021

Lidé ostatní zvířata nevidí pořádně, protože sami sebe považují za velmi důležité.

Ztráta znamená pochopení, že vám nikdy nic nepatřilo.

Když přichází spánek, vydávám se na místo, kde zůstávají vzpomínky, když na ně nemyslíme.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Ptačí domek v seznamech