Půlnoční deník přehled

Půlnoční deník
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39466/pulnocni-denik-39466.jpg 4 170 170

Deníkový román z bratislavského prostředí, který autor píšící pod pseudonymem vydával v autentickém čase na pokračování v internetovém časopise "inZine". [česky] "Pár nocí, které stály za zaznamenání" ze života mladého muže, který se po rozchodu se svými třemi partnerkami cítí náhle osamělý uprostřed davu i hektického společenského života. Příběh se odehrává především po bratislavských barech. S mírnou ironií vůči sobě a se sžíravým sarkasmem vůči ženám vůbec a vůči těm okolo sebe zejména líčí události, které během půl roku jeho život i jeho pocity trochu posunuly. Jeho životní dramata se odehrávají v dimenzích "chci ji, nechce mě", případně naopak, rozhovory se točí téměř výhradně kolem probíhajícího, případně z různých důvodů neprobíhajícího sexu a veškeré aktivity rovněž. Pocit deprimující osamělosti, plynoucí z hrdinova zavedeného a jinak zřejmě dobře fungujícího egocentrismu a z celé společnosti, v níž se pohybuje, je podám velmi autenticky, živě, čtivě. Dobře napsaný příběh kazí občasné hrubé gramatické "lapsy" překladatele. vavrovak... celý text

Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Filip Trend

Polnočný denník, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční deník. Přihlašte se a napište ho.

Svana
16.11.2024 4 z 5

Mne sa páči, ako autor skladá slová do viet. Má to šmrnc. Príjemná oddychovka. Ale nejaký hlbší dojem asi nezanechala.

Sixtínka
26.09.2022 3 z 5

Dostala som sa k tejto knihe cez známu, ktorá mi ju požičala, že vraj je to super, nech si to prečítam. Tak som si ju prečítala.
Nezdieľam jej nadšenie. Nebolo to zlé, ale ani ma to až tak nenadchlo. Kniha sa číta ľahko, takže ako oddychovka je fajn, ale nič viac.

Hakate
28.08.2022

Knihu jsem četla na doporučení. Bohužel nepatřím do tohoto tábora.

Kniha Půlnoční deník v seznamech

2004  71%Láska je chyba v programe