Půlnoční slunce přehled

Půlnoční slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528354/bmid_pulnocni-slunce-659f043105c68.png 3 4 4

Ben Sterling přivádí svou ženu a děti do městečka, v němž vyrůstal. Na okraji rozsáhlého lesa stojí starý dům, který by mohl být splněním všech jejich snů. Avšak zdá se, že se mezi borovicemi cosi shromažďuje a třpytí v ledovém vzduchu.

Literatura světová Horory
Vydáno: , Golden Dog
Originální název:

Midnight Sun , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční slunce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Janamed
včera 2 z 5

Bylo jenom otázkou času, kdy narazím na knihu, která mi vyloženě svým zpracováním nekápne do noty. A zrovna jsem si nemyslela, že to bude tato. Já vyloženě nepíšu špatné recenze, protože špatné knihy nejsou, jsou jenom knihy, které se vám prostě nehodí do vkusu, a přitom já jsem otevřená všem námětům. V případě Půlnočního slunce jsem ale šlápla vedle. Autor to, co považuje za přednosti tohoto románu, které zmiňuje v závěrečném ujednání, já považuji za slabou stránku. Ano, neustálou nevědomost druhu zla může čtenář v jistých případech ocenit, ale tady mi to vzalo zatraceně hodně času. Mé nadšení z úvodní kapitoly se postupně utlumovalo, a když zrovna přicházelo něco, co by mohlo příběh okořenit, přišel další útlum. Jako na houpačce, ale přesto jsem se donutila knihu dočíst do samého konce. Doufám tedy, že se autor nebude zlobit, al ač mne krásná obálka se stručnou anotací nalákala na potenciálně zajímavý čtenářský zážitek, a to včetně slibného začátku, upřímně přiznávám, že to nebylo to pravé ořechové.

mirec88
15.05.2024 4 z 5

Výborný atmosférický horor, kde nebyť slabšieho začiatku a prvej slabšej polovice, tak by to malo 5 hviezdičiek. Půlnoční slunce sa mi ale dostalo pod kožu tak ako sa v zime dostane mráz pod kožu. Postupne. Čím ďalej, tým je atmosféra nepokojnejšia a napínavejšia a koniec bol rozhodne vydarený. Potešil epilóg. Bola tu rozhodne inšpirácia lovecraftovskou Barvou z kosmu, čo som videl len film a v istom zmysle mi to pripomenulo aj Osvietenie, čo autor sám aj priznáva v doslove. Trhol som rekord, lebo kniha bola taká napínavá, že behom 4 dní som ju prečítal. Fakt super. Milovníci krvavých a násilných hororov by sa tomu mali ale vyhnúť, lebo tu je atmosféra a dej všetko.


MichelleKing
09.05.2024 1 z 5

Tohle je jedna z nejbolestivějších hororových knih, které jsem kdy četla. Mělo to pár pěkných vět, ale všechny postavy postrádaly jakoukoli skutečnou osobnost. Příběh měl potenciál, ale vůbec jsem se nedokázala spojil se způsobem podání, zvláště proto, že se zdálo, že se nikdy nic nevysvětlilo.
Chápu, že to mělo být ochucené lovecraftovským/vesmírným hororem nebo čímkoli jiným, ale pro mě to bylo jen neuvěřitelně frustrující nedopatření.
Navíc, kolikrát dokážete přečíst slova led, sníh, mráz, mrznout, zmrzlý atd. atd., než úplně ztratí veškerý význam?
Byla to první kniha Ramseyho Campbella, kterou jsem četla a nemyslím si, že by bylo fér nechat se tímto dílem úplně odradit od jeho práce, ale nemůžu říct, že by mě to přivedlo k optimismu. Škoda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)

18.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Půlnoční slunce v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Ramsey Campbell
anglická, 1946
2023  71%Děsivé důsledky
2024  50%Půlnoční slunce