Půlnoční sny přehled

Půlnoční sny
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/2153/bmid_pulnocni-sny-ts0-2153.png 4 435 435

Sympatická Martina se brzy přesvědčí o tom, že jedničky ve škole nejsou tím nejdůležitějším na světě. Na škole, kde její táta učí matematiku a platí za postrach všech studentů, to platí tím spíš. Martina musí překonávat komplexy učitelského dítěte a po úvodních průšvizích a nedorozuměních vybojovat svoje místo v kolektivu vrstevníků. Nachází přátele ve škole i ve sportovním oddíle juda a obhajuje svou první a báječně velkou lásku ke studentu průmyslovky. Její půlnoční sny tak vcházejí do života. Dotisk se stejným ISBN v roce 2005.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční sny. Přihlašte se a napište ho.

mia.com
08.06.2024 5 z 5

Časy, kdy jsme s kámoškou byly na druhém stupni a chodily do místní knihovny na Lanczovou a milovaly jsme všechny její knihy, na které jsme byly ještě moc mladé.

raphelia
16.03.2024 4 z 5

Jedna z těch uvolněnějších knih Lenky Lanczové. Hlavní hrdinka sice zdatně testuje nervovou soustavu svých rodičů, ale už má na řadu věcí svůj vlastní názor a dokáže poznat, co je dobré a co zlé - není to ta klasická puberťačka, co s ní hormony "třískají ode zdi ke zdi". Navíc je román protkán humornými scénkami ze života s mladšími bratry a zejména pak hlášky malého Ondry, chodícího čerstvě do druhé třídy základní školy, jsou naprosto bezkonkurenční.

Na knihách Lenky Lanczové se mi líbí, že dost často - byť nenápadně - cílí nejen na náctileté, ale i na jejich rodiče. A tato kniha je důkazem toho, že samé jedničky na vysvědčení a kádrový profil rodičů nemusí být důkazem toho, že daný člověk není šmejd.

Smoothie
18.06.2022 5 z 5

Ve čtení knih Lenky Lanczové jsem pokračovala vlastně jen proto, že jsem tak trochu posedlá odškrtáváním bodů ze seznamů a přesně jeden takový (a ne zrovna krátký) je i na konci jejích knížek... Přesto musím přiznat, že i přes poměrně časté věty s chybějícími slovy či nesprávně použitými pády u některých slov, ze kterých si mnohdy málem rvu vlasy (a o chování řady hlavních hrdinek nemluvě), mě čtení těchhle nenáročných příběhů z mládí mé mamky vlastně docela chytlo a zatím stále pokračuji prakticky na jeden zátah:)
Co se týče Půlnočních snů, musím dát 5 hvězd a poprvé od Lucky Luka mě Lanczová opět vyprovokovala k napsání komentáře. Samozřejmě se to nedá srovnávat s 5 hvězdami třeba pro Hrabala, ale knihy od Lanczové mají svůj vlastní žebříček a můžu říct, že z dlouhé řady hrdinek, které mi spíš lezly na nervy a ve svém věku (i když rozhodně ne tak vzdáleném tomu jejich) jim už moc nerozumím, si sympatickou Martinu Svobodovou zapamatuji a její příběh mi nesplyne v ostatních "tuctových" lanczovkách:)

Kniha Půlnoční sny v seznamech