Purpurea (2024) | Databáze knih

Purpurea
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545693/bmid_purpurea.jpg 4 100 100

Beladona série

< 2. díl

Signa a Smrtonoš se musí popasovat s nevypočitatelným nepřítelem. Vévoda Wakefield přišel o život. Pán Thorn Grove čelí obvinění z vraždy. A v nedalekém honosném sídle se usadil sám Osud – s odhodláním se pomstít svému bratru Smrtonošovi za to, že před lety připravil o život jeho milovanou ženu. I přesto Signa a její sestřenice Blythe doufají, že Osud může zachránit Elijaha před odsouzením za zločin, který nespáchal. Záhady a nebezpečí však číhají na každém rohu a dívky se musí rozhodnout, zda si mohou navzájem důvěřovat. Rozplétají vraždy, jež pronásledují jejich rodinu, čelí nevyzpytatelným kličkám Osudu – a jejich budoucnost přitom visí na vlásku.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (CZ)

Foxglove, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Purpurea. Přihlašte se a napište ho.

Malinali
včera 5 z 5

Druhý díl je o trochu horší než ten první, moc se tam táhnou věci, ale každopádně čtení je to i tak skvělé. Teď mám spíš stres, že tu trojku nepřeloží do češtiny.

Kniha měla mít název stejně jako v SK verzi - Foxglove, protože se jedná o panství. Název Purpurea nebyl dobrou volbou, jak píše Rowana níže. Jinak má kniha nádhernou obálku i ořízku.

Rowana
08.02.2025 4 z 5

Příběh je opět nesmírně čtivý. Líbil se mi stejně jako v prvním díle a už se moc těším na třetí.
Z Blythe se vyklubala docela dračice. Ale velice prima dračice.
Jen ten překlad názvu v češtině je trochu nešťastný. Rozumím, že to má být květinová paralela, nicméně v té knížce o kytce s názvem purpurea, alias náprstník, není ani slovo. Zato se vyprávění hodně točí kolem panství jménem Foxglove...

Safrika
03.02.2025 4 z 5

Kniha se mi cetla dobre, rychle, bavila jsem se u ni. Sem tam me obtezovala nejaka chyba v textu, ale v ramci moznosti dobre. Jsem zvedava, zda bude treti dil :)

Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)

01.09.2024

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024

Kniha Purpurea v seznamech