Purpurea přehled
Adalyn Grace
Signa a Smrtonoš se musí popasovat s nevypočitatelným nepřítelem. Vévoda Wakefield přišel o život. Pán Thorn Grove čelí obvinění z vraždy. A v nedalekém honosném sídle se usadil sám Osud – s odhodláním se pomstít svému bratru Smrtonošovi za to, že před lety připravil o život jeho milovanou ženu. I přesto Signa a její sestřenice Blythe doufají, že Osud může zachránit Elijaha před odsouzením za zločin, který nespáchal. Záhady a nebezpečí však číhají na každém rohu a dívky se musí rozhodnout, zda si mohou navzájem důvěřovat. Rozplétají vraždy, jež pronásledují jejich rodinu, čelí nevyzpytatelným kličkám Osudu – a jejich budoucnost přitom visí na vlásku.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (ČR)Originální název:
Foxglove, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Purpurea. Přihlašte se a napište ho.
Druhý díl krásně navazuje a pokračuje,tak jak to skončilo v prvním díle. Opět se příběh odehrává v temnotě, nejistotě, napětí, tajemství, hledání vraha. Je to slabší díl, ale zase konec vylepšil a já jsem zvědavá,jak to bude dál s Blythe a Arisem.
Jako, mohlo to skoncit prvnim dilem, nebo se v tomhle mohlo vyresit, kdo otravil Signiny rodice, nevim, na co se tam musel primotat ten hnup Osud, ktery mi akorat celou dobu pil krev tim, jak neskutecne majetnicky a sebestredny narcisni idiot to je. V konci se mihlo jmeno Chaos, takze predpokladam, ze v tretim dile bude figurovat nejaky dalsi poblazneny chlapec.
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)
17.03.2024
Kniha Purpurea v seznamech
v Mé knihovně | 160x |
Tato kniha byla naprosto úžasná a skvěle navázala na Beladonu. Duální úhel pohledu mezi Blythe a Signou bylo skvělé zpestření.
Osud jako postava byl velmi zajímavý a ze začátku jsem ho nemohla vystát, ale ke konci knihy mi připadal snesitelnější.
Blythe čtyřikrát přelstila osud a nemůžu se dočkat, až si o těchto postavách ve Wisterii přečtu více. Doufám, že Blythe znovu přelstí osud.