Putovné kino pána Saita přehled

Putovné kino pána Saita
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537422/bmid_putovne-kino-pana-saita-6637cc6933c4b.jpg 5 95 95

„Bola som počatá na tanečnom parkete v Buenos Aires v roku 1927.“ Tak sa začína úžasná cesta Lity s jej krásnou a rebelantskou matkou Fabiolou, ktorá je blázon do topánok a pracuje v najznámejšom obchode s obuvou v meste. Osud tomu chcel, že matka s dcérou musia utiecť z krajiny a skončia na vetrom ošľahanom ostrove v kanadskom Novom Škótsku, kde Fabiola predáva v obchode s lodným proviantom gumené čižmy a dreváky. Námornícka ubytovňa Betlehem je plná svojráznych postavičiek a Lita sa čoskoro spriatelí s hluchou dcérou hostiteľov. Keď na ostrov dorazí pán Saito s pohyblivými obrázkami, roznieti dievčenskú fantáziu. Putovné kino pána Saita je neodolateľnou odyseou o vôli žiť, o rytme, v ktorom tlčú srdcia, o tangu, topánkach, chlapcovi s jantárovými očami a tajomných vráskavcoch. No predovšetkým o láske.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Premedia

Mr. Saitos Rejsebiograf, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Putovné kino pána Saita. Přihlašte se a napište ho.

LuckaH2
30.12.2024 4 z 5

Všichni kolem pěli chválu, první kniha Píseň písní se mi moc líbila (a víc než tato). Ale do tábora "wow" se nepřidám. Část jsem přeskočila, přišlo mi, že se tam chvíli nic neděje. Jako bylo to milé, originální, na konci jsem brečela, ale 5 hvězd si schovám pro jiné knihy. Přesto jsem ráda, že jsem četla

cmelak22
26.12.2024 5 z 5

Přiznám se, koupi knížky jsem dlouho odkládal. Všude jsem na ni viděl reklamy a byl jsem přesvědčený, že určitě bude jen další přeceňovanou knihou z "BookToku". Nemohl jsem se více splést.
Kniha se čte jednoduše, je zábavná, psaná odlehčeně a je relaxační, přesto však ne nudná a děj je zajímavý. Nemohu slovy popsat jak jedinečný a přesto nostalgický je autorčin styl psaní. Zároveň musím dát poklonu paní překladatelce, protože jsem přesvědčený, že velká část čtivosti je právě její zásluha.

Tilte
16.12.2024

prima pribeh na prodlouzeny vikend za peci, zazemi s hezkymi vztahy, navrat do kouzelneho detstvi

Svým způsobem všichni vyrážíme do života s vlastním kočovným biografem.Nikdo z nás netuší,co zítřek přinese.Víme jen, že každý den se býti naplní pásy plnými neupraveného materiálu, který musíme sestříhat,jak nejlépe dokážeme.Život je dlouhatánskou girlandou jednotlivých záběrů a někdo jim musí dát řád.

My lidé smíme kruhy jiných lidí navštívit jen na chviličku, ale nikdy se do nich nemůžeme nadobro nastěhovat.

Nic neláká tolik jako to, o čem si člověk myslí, že nemůže mít.

Kniha Putovné kino pána Saita v seznamech