Rádio v mrazáku přehled
Jana Hanušová
Když se spolu nesmějete, je péče utrpení. Pečujete o svého seniora? A mohli bychom to vidět? Jana Hanušová se nebojí pečovat, pozorovat a psát o tom, jaké to je, starat se o lidi, kterým dlouhý věk krátí paměť a zpomaluje čas. Stárnout a žít s Alzheimerovou chorobou není jednoduché. Každý den je malá nebo větší výzva, může se stát, že si nezvládnete navléknout ponožky a rádio najdete v mrazáku. Důležité ale je, že máte někoho, kdo s vámi čeká, až ojíněný přístroj zase začne hrát, někoho, kdo vás neopustí jako vaše paměť. Jana Hanušová je choreografka. Když v době covidové pandemie zavřeli divadla, rozhodla se využít své zkušenosti s péčí o nemocného tatínka, zazvonila na dveře Charity a stala se pečovatelkou o seniory. Po čase zjistila, že všechny ty úplně nové zážitky dokáže a potřebuje sdílet, a tak vznikla knížka empatických tragikomických zápisků, postřehů a glos o tom, co se dotýká každého z nás.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rádio v mrazáku. Přihlašte se a napište ho.
Paní Hanušová, jinak herečka, se během covidu asi dost nudila a sice začala užitečně pracovat, ale při literární činnosti využila svého jména.
První dvě kapitoly mě nejdříve neoslovily, ale pak jsem se na čtení naladila jinak a je to moc povedená knížka, která nás (snad) donutí k zamyšlení nad životem ve stáří
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Rádio v mrazáku v seznamech
humor senioři péče o seniory péče o nemocné
Kniha na mne působila spíše smutně - stáří, ztráta důstojnosti, sebe sama... Snad může pomoci někomu, kdo se v situaci pečovatele ocitl, že v tom není sám.