Rádio v mrazáku přehled

Rádio v mrazáku
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503050/bmid_radio-v-mrazaku-X2W-503050.png 4 37 37

Když se spolu nesmějete, je péče utrpení. Pečujete o svého seniora? A mohli bychom to vidět? Jana Hanušová se nebojí pečovat, pozorovat a psát o tom, jaké to je, starat se o lidi, kterým dlouhý věk krátí paměť a zpomaluje čas. Stárnout a žít s Alzheimerovou chorobou není jednoduché. Každý den je malá nebo větší výzva, může se stát, že si nezvládnete navléknout ponožky a rádio najdete v mrazáku. Důležité ale je, že máte někoho, kdo s vámi čeká, až ojíněný přístroj zase začne hrát, někoho, kdo vás neopustí jako vaše paměť. Jana Hanušová je choreografka. Když v době covidové pandemie zavřeli divadla, rozhodla se využít své zkušenosti s péčí o nemocného tatínka, zazvonila na dveře Charity a stala se pečovatelkou o seniory. Po čase zjistila, že všechny ty úplně nové zážitky dokáže a potřebuje sdílet, a tak vznikla knížka empatických tragikomických zápisků, postřehů a glos o tom, co se dotýká každého z nás.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rádio v mrazáku. Přihlašte se a napište ho.

Jana283
15.03.2024 3 z 5

Kniha na mne působila spíše smutně - stáří, ztráta důstojnosti, sebe sama... Snad může pomoci někomu, kdo se v situaci pečovatele ocitl, že v tom není sám.

MartaPear
14.01.2024 ztráta času

Paní Hanušová, jinak herečka, se během covidu asi dost nudila a sice začala užitečně pracovat, ale při literární činnosti využila svého jména.

werick
18.08.2023 4 z 5

První dvě kapitoly mě nejdříve neoslovily, ale pak jsem se na čtení naladila jinak a je to moc povedená knížka, která nás (snad) donutí k zamyšlení nad životem ve stáří

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022

Kniha Rádio v mrazáku v seznamech

humor senioři péče o seniory péče o nemocné

Jana Hanušová
česká, 1962