Rady zkušeného ďábla přehled

Rady zkušeného ďábla
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33275/bmid_rady-zkuseneho-dabla-Cxl-33275.jpeg 5 623 623

Lewisovu nejúspěšnější knihu není třeba obšírněji představovat: jde snad o nejvtipněji podané reálie „ze života pokušitelů“. Hlavní postavou příběhu je zkušený ďábelník, který formou dopisů a instrukcí radí elévovi v pokušitelském úřadu. Spojenými silami se pokouší zničit život konkrétního člověka. Lewis bravurně vystihl to, s čím se každý z nás ve svém životě denně setkává: pohrdání druhými, pokrytectví, zákonictví, pocit výjimečnosti, pocit mimořádné svatosti, propady do depresí, skepse a pochybnosti. Rady zkušeného ďábla jsou nejenom vtipným čtením, nýbrž nám umožní nahlédnout více do zákulisí duchovního světa… Kniha je věnovaná Lewisovi nejlepšímu příteli J.R.R. Tolkienovi.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Zvon

The Screwtape Letters, 1942

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rady zkušeného ďábla. Přihlašte se a napište ho.

deirdre
17.02.2025 5 z 5

Asi od polovice ma začala chytať solídna depka, musela som zvoľniť tempo. Strašná kniha vo svojej pravdivosti. A nie, nemám ju konečne za sebou. Každé ráno namiesto novín jeden list. Doneviemdokedy.

eduw
29.09.2024 5 z 5

Kniha veľmi dobrá, hoci ťažšia na čítanie. C.S. Lewis sa ukazuje ako nielen múdry a vzdelaný, ale aj duchovný človek. V štýle a obraze, ktorý si zvolil v tejto knihe nás pobáda, aby sme boli pozorní a bdelí... Zaujal ma aj záver. Ten určite nepreskočte, dáva knihe skutočný punc.

láskyplnáTerez
19.09.2024 5 z 5

Naprosto geniální koncept, za nějž smekám svůj elegantní dámský klobouček. Lidský boj s hříchem, z pohledu pokušitele, do toho implicitně podané informace o Boží lásce a milosti...
Je tam tolik klíčových podnětů, že jsem přesvědčená o tom, že jsem nebyla (ani zdaleka) s to všechno vstřebat. Jistě to bude kniha, k níž se budu velmi pravidelně (a velmi ráda) vracet.
Věřím, že při každém čtení zapůsobí na trochu jiné místo ve mně.

Staré knihy čtou jen intelektuálové, a ty jsme už dokonale zvládli; právě u nich je nejméně pravděpodobné, že by četbou knih zmoudřeli.

Netopýry mám raději než byrokraty. Žijeme v období Mana-žerství, ve světě Úřadů. Největší zlo se teď neodehrává v těch špinavých „doupatech zločinu, která tak rád popisoval Dickens. Dokonce ani v koncentračních táborech a v táborech nucených prací; tam vidíme jen konečné výsledky. Zlo plánují, přikazují (předkládají, podporují, schvalují a zaprotokolovávají návrhy) v čistých, vyhřátých a dobře osvětlených místnostech s koberci na podlaze tiší, dobře oblečení a hladce oholení muži s dokonalou manikúrou, kteří nepotřebují zvyšovat hlas. Z toho přirozeně vyplývá, že mým symbolem Pekla je něco jako úřady policejního státu nebo kanceláře skrznaskrz odporného obchodního sdružení.

Kniha Rady zkušeného ďábla v seznamech

v Mé knihovně272x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)