Rafinerie přehled

Rafinerie
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525181/bmid_rafinerie-653accb35c843.png 4 30 30

Poutavý příběh ze současnosti o cestování vlakem na zfalšovanou jízdenku, o přátelství, volání dálek a hledání sama sebe. Agnes, Pierre a Michal jsou přátelé, jejichž osudy se protnou během cest vlakem Evropou a stráví spolu určitý čas, kdy si na živobytí vydělávají muzikou převážně v Paříži a společně objevují své další možnosti. To vše až do okamžiku, kdy život jednoho z nich v Göteborgu ukončí tragická nehoda. Autor při psaní románu, který je jeho prvotinou, vycházel z vlastních zkušeností. Znění tohoto textu vychází z díla Rafinerie tak, jak bylo vydáno v Praze nakladatelstvím Labyrint v roce 2005. Verze 1.0 z 31. 8. 2017.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rafinerie. Přihlašte se a napište ho.

AdamMM
09.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Právě jsem přečetl. Už uprostřed knihy jsem si liboval, jak je skvělá. Zároveň jsem si říkal, jestli to bude tak dobrý až do konce, což se nakonec povedlo- závěrečné setkání-nesetkání je pěkně vymyšlené i s návratem na úvod. Jen jsem se nevěděl, jestli Pierre, když skáče na peron - nakonec skončí pod protijedoucím rychlíkem? To mi přišlo nejasný a i trochu zbytečný.

RichardvonT.
27.11.2020 2 z 5

Čistých padesát procent, trochu líbilo, trochu ne. Jako je hodně knížek na začátku skvělých a pak začnou nudit, tak tady autor držel téma až do konce, spíš bych řekl, že ke konci to bylo lepší a lepší. Klidně bych si přečetl i nějaký klidně vyfabulovaný druhý díl.
Postavy bohužel nemůžu považovat za kladné ze dvou důvodů:-)
Za prvé cestují načerno, i když peníze mají. (Jasně, taky jsem jel párkrát načerno, když jsem v cizím městě nesehnal lístek na tramvaj nebo autobus, sms jízdenky ještě byly hluboká budoucnost, ale tady je to cílevědomý podvod)
Za druhé, když zrovna nevystupují, sedí a pijou. Neumí se bavit bez chlastu.
Poslední, technická poznámka, zajímalo by mně, jak se tam chtěli zhulit z beedies. Pořád je to jenom tabák.

furt_kofein
28.05.2019 5 z 5

skvěle členité kapitoly, barvité vyprávění, všudypřítomná hudba a zpěv, nadšení skrze cestování s přípravkem na jízdenky kamkoli..
Moc pěkný a nevšední příběh pouličních umělců, a ten mě dostal!

Kniha Rafinerie v seznamech