Návrat Rámy přehled

Návrat Rámy
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15198/navrat-ramy-15198.jpg 4 326 326

Ráma série

Po letech se Clarke společně s Gentry Leem k tématu vracejí pokračováním. A protože tajemství Rámy v minulém románu nebyla odkryta, mají na co navazovat. Ráma se vrací a i tentokrát k němu míří raketa s lidskou posádkou na průzkumy. Další tajemství a záhady přibývají a k tomu všemu se stává nehoda, která zabrání třem členům výzkumné posádky včas opustit Rámu před odletem z naší Sluneční soustavy. Kam s Rámou míří a co je na jejich cestě očekává?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet

Rama II, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat Rámy. Přihlašte se a napište ho.

martin9072
27.12.2024 3.5 z 5

Úplně jiné než první Ráma a skoro stejně boží. Strohá technokratština prvního dílu je upozaděna lidským rozměrem postav, které jsou velmi dobře rozkreslené. Už to nejsou jen figurky zkoumající cizí vesmírnou loď, ale máme před sebou lidské bytosti s jejich historií, pohnutkami, egem, povahou a sváry.

Bedřich63
21.10.2024 2 z 5

Po více než 6-ti letech jsem se vrátil k této sérii a přečetl si druhý díl. Kniha mě nezaujala a není to jen tím, že nejsem kmenový čtenář sci-fi.
Před psaním komentáře jsem tentokrát udělal to, co obvykle nedělám a přečetl jsem si pár komentářů od jiných čtenářů k této knize i knize následující. Tak se mi potvrdily mé pocity.
Ano, kniha je to podle mě slabá, mnohdy nedomyšlená. Dialogy napsané divně, jako by to psalo dítě základní školy. No a nakonec se autorům někde ztratila Francesca, nějak se o jejím osudu zapomněli na konci zmínit.
Já mám tedy jasno, s touto sérií končím.

KopernikDdK
05.10.2024 3 z 5

Tak toto dílo mě vyloženě zklamalo. Opravdu má pomalý začátek, kde se řeší životy kosmonautů na zemi a hlavní hrdinka se stále vrací do minulosti a když už se konečně dostanete do Rámy, tak tam chybí to tajemno a vůbec kosmonauti se chovají nelogicky. Zde je opravdu vidět, že to psal převážně Gentry Lee a ne mistr Clark.

Kniha Návrat Rámy v seznamech