Návrat Rámy přehled

Návrat Rámy
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15198/navrat-ramy-15198.jpg 4 323 323

Ráma série

Po letech se Clarke společně s Gentry Leem k tématu vracejí pokračováním. A protože tajemství Rámy v minulém románu nebyla odkryta, mají na co navazovat. Ráma se vrací a i tentokrát k němu míří raketa s lidskou posádkou na průzkumy. Další tajemství a záhady přibývají a k tomu všemu se stává nehoda, která zabrání třem členům výzkumné posádky včas opustit Rámu před odletem z naší Sluneční soustavy. Kam s Rámou míří a co je na jejich cestě očekává?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet

Rama II, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat Rámy. Přihlašte se a napište ho.

Bedřich63
21.10.2024 2 z 5

Po více než 6-ti letech jsem se vrátil k této sérii a přečetl si druhý díl. Kniha mě nezaujala a není to jen tím, že nejsem kmenový čtenář sci-fi.
Před psaním komentáře jsem tentokrát udělal to, co obvykle nedělám a přečetl jsem si pár komentářů od jiných čtenářů k této knize i knize následující. Tak se mi potvrdily mé pocity.
Ano, kniha je to podle mě slabá, mnohdy nedomyšlená. Dialogy napsané divně, jako by to psalo dítě základní školy. No a nakonec se autorům někde ztratila Francesca, nějak se o jejím osudu zapomněli na konci zmínit.
Já mám tedy jasno, s touto sérií končím.

KopernikDdK
05.10.2024 3 z 5

Tak toto dílo mě vyloženě zklamalo. Opravdu má pomalý začátek, kde se řeší životy kosmonautů na zemi a hlavní hrdinka se stále vrací do minulosti a když už se konečně dostanete do Rámy, tak tam chybí to tajemno a vůbec kosmonauti se chovají nelogicky. Zde je opravdu vidět, že to psal převážně Gentry Lee a ne mistr Clark.

Usire
20.12.2023 1 z 5

Jinak než otřesné, toto veledílo hodnotit snad ani nelze. Po prvním díle, se zde setkáváme s neuvěřitelně zpracovanými postavami a o to horšími dialogy, které jsou naprosto hloupé a neodpovídají adekvátně daným situacím. Po stránce S-F to špatné není, jen pláču nad stránkou dějovou. Pokud mě kniha měla navnadit na pokračování, tak to se jí povedl pravý opak. Měl jsem vážné problémy text dočíst a opravdu se divím, že se pod to podepsal A. C. Clarke.

Kniha Návrat Rámy v seznamech