Odvážné srdce přehled
Elizabeth Chadwick
Ravenstow Trilogy série
< 3. díl
Závěrečný díl historicko-romantického příběhu z období válek o královskou korunu v Anglii ve 12.stol. Po skončení křížových výprav v dalekém Orientě se vrací lord Renard FitzGuyon do Anglie, která je zmítána bojem o královskou korunu. Přiváží s sebou krásnou kurtizánu. Mezitím jeho snoubenka Eleanor dospěla v inteligentní a půvabnou dívku, která se musí utkat o jeho lásku... 1. díl Rytíř z Walesu 2. díl Amorův šíp... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1999 , Ikar (ČR)Originální název:
The leopard unleashed, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odvážné srdce. Přihlašte se a napište ho.
Příběh špatný nebyl, ale Renard mne vyloženě vadil,jeho rozpolcené city k milence a manželce.
Vše snášející a chápající Eleanor doufající v lepší zítřky...
No pro mne to byl pár postrádající vášeň a celkově vzato není to kniha, ke které bych se někdy vracela.
Od Chadwickové jsem čekala trochu víc. Podle mě to je jeden z jejích slabších románů. Ale číst se to dá - historie, trocha romantiky.
Kniha Odvážné srdce v seznamech
v Mé knihovně | 73x |
2015 | Letní královna |
2003 | Králova msta |
1999 | Rytíř z Walesu |
2007 | Největší rytíř |
2017 | Podzimní trůn |
Kniha se zaměřuje především na popis událostí souvisejících s bojem o nástupnictví mezi Štěpánem z Blois a Matyldou Anglickou. Historii středověké Anglie v malíčku nemám, takže jsem si několik informací k tomuto tématu musela osvěžit i z jiných zdrojů. Zajímavé je, že hlavní zlosyn Ranulf z Chesteru je skutečná historická postava.
Milostný příběh Renarda a Eleanor byl na můj vkus tak nějak uměle přišroubovaný na skutečnou historickou kostru příběhu. Bohužel mě nepřesvědčil. Renardova neochota se vzdát milenky mi byla krajně nesympatická, stejně tak i jeho celkem vlažný vztah k Eleanor. Hlavní ženské postavy jsem si taky moc neoblíbila.
Dávám tři hvězdy za exkurz do dějin středověké Anglie.