Raz sa uvidíme přehled

Raz sa uvidíme
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478772/bmid_raz-sa-uvidime-WFw-478772.jpg 5 23 23

Marika vidí všetko, a predsa pred mnohými vecami zatvára oči. Dávid vidí väčšinu vecí, a predsa by si niekedy želal nevidieť. Rasťo nevidí nič, a predsa toho vidí omnoho viac ako väčšina ľudí v jeho okolí. Čo sa musí stať, aby ľudia skutočne otvorili oči? Marika sa od detstva stretávala s posmeškami kvôli svojmu zovňajšku – trpí psoriázou a ekzémami. Počas dospievania si založila tajný notes, v ktorom ukrýva niekoľko snov, a denne dúfa, že si bude môcť niektoré odškrtnúť. Najlepšie úplne všetky. Jeden už odškrtla, študuje tretí ročník na strednej zdravotníckej škole odbor zdravotnícky asistent. A pred niekoľkými týždňami si odškrtla druhý bod – našla si chlapca, čo dovtedy považovala za nemožné. No napriek pribúdajúcim splneným snom jej niečo chýba. Predovšetkým odvaha čokoľvek zmeniť – najmä postoj k samej sebe, mať rada samu seba a prijať sa taká, aká je. A to môže mať katastrofické následky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Raz sa uvidíme. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
08.12.2024 5 z 5

Opäť silná kniha od našej Simonky.

Marika, mladé dievča, ktora si kôli svojmu výzoru nedôveruje. Ma však priateľa, ktorý si ju však podľa všetkého neváži, nezaujíma sa - má ju len preto aby niekoho mal a Marika myslim možno tiež.

Keď spozná Rasťa, pomaly zisťuje čo by mohla znamenať skutočná láska a aké to je keď vás niekto bezhranične ľúbi a podporuje.

Dejova línia sa mi velmi páčila od malých pádov k obrovským sklamaniam ale i spoznávanie samých seba a svojho srdca a nájdenie zmyslu života. A hlavne utvrdenie v tom, že keď druhý pomôcť nechce, netreba sa viac miešať.

Marika vidí všetko, a predsa pred mnohými vecami zatvára oči.

David vidí väčšinu vecí, a predsa by si niekedy prial nevidieť.

Rasťo nevidí nič, a predsa toho vidí viac ako väčšina ľudí v jeho okolí.

Čo sa musí stať, aby ľudia skutočne otvorili oči?

Monuschka
06.10.2024 5 z 5

Tato kniha má krásnou, sladkou a nadějeplnou obálku. Viděla bych ji hlavně pro cílovou skupinu mladších čtenářů, ale mohu doporučit komukoli.
V příběhu je zpočátku mnoho smutku a vzájemného nepochopení, ale poté se začne vše obracet k lepšímu.
Je tu hodně k zamyšlení, proč se nám vše děje a co s tím můžeme dělat. Potkáváme se a vzájemně se od sebe učíme (jen ne každý si toto uvědomuje) a tím krásně můžeme své životy měnit k lepšímu. Vše je na každém z nás jaký postoj k různým situacím zaujmeme, důležitý je správný postoj k sobě samému. Nicméně každý máme jinou životní cestu, pochopení k nám přichází různě, dřív či později, vše má ale prostě svůj čas...
Jak už jsem psala, naděje si postavy této knihy najde, ale není vše úplně tak, jak si člověk přeje... Je poté třeba změnit úhel pohledu a vzít si z toho to nejlepší.
Příběh je to velmi milý a poučný. Určitě knihu doporučuji. Dostala se ke mně ve štafetě a děkuji za ni Terce Sopúškové a samozřejmě i paní autorce.

Pavčule
17.06.2024 4 z 5

Kniha je spíše pro dospívající dívky , ale i starší věková kategorie se do tohoto příběhu ráda začte . Milý a čistý příběh .

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021

Kniha Raz sa uvidíme v seznamech

2021  92%Iba s tebou
2023  94%Fantóm z internetu