Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty přehled
kolektiv autorů
Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná těch nejlepších řeckých specialit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol - najdete v nich všechno od receptů na oblíbené mezze (předkrmy - plněné vinné listy, pomazánku z pečeného lilku, marinovaný sýr feta), přes jídla se zeleninou (svěží saláty, plněná rajčata jehněčím masem, papriky plněné fetou) anebo pokrmy z jednoho hrnce, masité pokrmy a plody moře až po božské dezerty. "Pátrali jsme po know-how na lahodné tzatziki i po návodu na slavnou musaku či gyros. Nasávali jsme vůně a chutě linoucí se z pobřežních taveren, ale i z domácích kuchyní v horských vesnicích. Sami jsme upekli snad metrák lilků, nasekali náruče bylinek, spotřebovali litry olivového oleje… A při tom všem jsme ladili recepty, které vás přenesou do sluncem prozářeného Řecka," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. Mezi recepty nechybí slavný řecký salát, musaka, polévka avgolemono, baklava, frappé, ale ani takové šlágry z taverny, jako je gyros, souvlaki apod. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít řecké suroviny (olivy, olivový olej, feta, bylinky, řecký jogurt, med...). 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do následujících kapitol: Na uvítanou Sluncem malované To je maso! Z pobřežní taverny Hostina pro bohy Sladký řecký život... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty v seznamech
v Přečtených | 11x |
v Knihotéce | 17x |
v Chystám se číst | 2x |
v Chci si koupit | 8x |
v dalších seznamech | 1x |
Kuchařka od redakce magazínu Apetit. Apetit je pro mě určitě nejlepším gastronomických magazínem, který vychází v Čechách. Recepty i povídání i jídle a gastronomii má vysokou úroveň a jeho kuchařky často využívám jako inspiraci pro vaření.