Řeka bohů: Román ze starého Egypta přehled

Řeka bohů: Román ze starého Egypta
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381254/reka-bohu-aam-381254.jpg 5 2240 2240

Řeka bohů / Rieka bohov série

1. díl >

Nevídaná nádhera starověkého Egypta, země faraonů vybudované na zlatě a hynoucí chamtivými intrikami mocných, ožije díky barvitému vyprávění mimořádně talentovaného otroka Taita. Právě on byl vychovatelem vezírovy dcery Lostris, později manželky faraona Mamose VIII. Kráska Lostris se vdala podle otcova přání, třebaže milovala jiného muže. Když se jí narodil syn, jediný Taita znal pravdu: chlapec Memon není synem faraona, ale velitele královských vojsk Tana. Čas běžel. Do pestrého dění zahřměla válečná vřava: kmen Hyksósů napadl Egypt novými zbraněmi a nezadržitelně postupoval, padlých rychle přibývalo. Jak se zachrání egyptský národ? Cesta po Nilu na galérách míří na jih do bezpečí… Další osudy hrdinů najdete v knize Řeka bohů - Bůh pouště.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: ekniha , Alpress

River God, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeka bohů: Román ze starého Egypta. Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
23.11.2024 5 z 5

Přiznám se,že první díl byl pro mně nářez.Další díly jako na houpačce,ale na každý pád je to pěkné počtení.

olle3
07.11.2024 4 z 5

Ve stresu a chvatu tuto knihu neotvírejte. Ale pokud se chcete lehce, pomalu, pozvolna a beze spěchu vnořit do barvitého světa starého Egypta a užít si autorovy znalosti nejen historie, ale i jazyka, nemůžete zvolit lépe. Bez jednoho otroka, jaký by byl osud Egypta?

martianekk
06.11.2024 5 z 5

Za mě překrásně napsaný dramatický historický román. Wilbur Smith je mým oblíbeným autorem a zde nemůžete “sáhnout vedle “.

Kniha Řeka bohů: Román ze starého Egypta v seznamech

v Přečtených3 586x